HÍRLEVÉL FELÍRATKOZÁS:

A Spart másolhatja az Auchan Dátum: 2014.07.30.

A Spar már betört néhány benzinkútra, most az Auchan szemez Lukoil-kutakkal.

Az Auchan néhány hónapon belül több mint két tucat Lukoil-kúton nyitha diszkontot - írja a hvg.hu. A tervek szerint elsősorban budapesti és a közepes méretű vidéki városokban lévő benzinkutakat vette célba a boltlánc.

osan A rendszer franchise-alapú lenne: a termékeket és a márkát az Auchan adná,  de a boltokat és a berendezéseket a Lukoil-kutak biztosítanák. Az egyik  kiválasztott benzinkúton az alkalmazottak azt mondták a hvg.hu-nak, hallottak  a tervről, de nem tudnak arról, hogy az ő kútjuk bekerült-e a körbe. Azt  ugyanakkor nem tartották valószínűnek, hogy a közeljövőben megvalósul a  terv.

 Gillemot Katalin, az Auchan kommunikációs igazgatója közölte, a konkrét    információkat sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarja és nem tudja, és arra  kért minket, később térjünk vissza a kérdésre. Azt viszont elárulta, hogy  lehetőségként felvetődött diszkont áruházak nyitása.

 A Spar már korábban lépett

 A Mindenár.hu szerint az Auchan lépése logikus, eddig ugyanis a városok  szélén nagy alapterületű hipermarkettel rendelkező boltlánc frekventáltabb, az  emberekhez közelebb lévő helyeken szeretne üzleteket nyitni. Erre egyfelől  azért van szükség, mert a plázastop miatt új áruházat körülményes nyitni. 

Az Auchan tervezett terjeszkedése kísértetiesen hasonló a Sparéhoz. Utóbbi ugyanis már tavaly októberben lépett: azóta négy budapesti és egy fóti OMV kúton nyitott üzletet, ezzel kerülte ki a plázastopból adódó macerát és növelte a hálózatát.

A benzinkutak számára azért jó lehetőség akár a Spar, akár az Auchan beköltözése, mert bár a kialakított boltok fontos bevételi forrást jelentettek, a forgalombővülésnek gátat vetett egyrészt, hogy a magas benzinár miatt egyre kevesebben ültek autóba, így egyre kevesebben tankoltak, másfelől ezekben a boltokban meglehetősen magasak voltak az árak. A boltláncokkal való együttműködés tehát az autót nem használók számára is bevásárlási alternatívát jelenthet a kutaknak. 

A többiek is egyre beljebb mennek

A többi boltlánc más stratégiát követ, a Tesco már évekkel ezelőtt megkezdte a terjeszkedést a városok központjához közel eső ingatlanokban kialakított Expressz üzleteivel. 

Az Lidl, az Aldi és a Penny Market pedig az elmúlt időszakban egyre több, a városok forgalmas helyein lévő, elhagyatott ingatlanokat vásárolt meg vagy vett bérbe. Aldi nyílt például a Kossuth Mozi helyén, a Penny pedig egy nyerőgépes üzletet épített át nemrég a József körúton. 

Ha érdeklődik a boltláncok aktuális akciós ajánlatai iránt, akkor látogasson el a főoldalunkra, ahol össze tudja vetni, hogy melyik akciós termék melyik áruházban a legolcsóbb és egy helyen nézheti meg a boltláncok akcióinak nagy részét. Ha pedig tetszett a cikk, akkor kövesse a Mindenár.hu-t a Facebookon

Korábban pedig ezekről írtunk: 

A Mindenár.hu ezekről írt korábban:

A Penny is betört a belvárosba

Veszélyesek-e a cukropótlók? - Mindenár.hu-iránytű

Mit tudnak a cukorpótlók? És mit nem? - Mindenár.hu-iránytű

Pénzpocsékolás az ásványvíz?

Legyél te is fagylaltellenőr!

 

Főoldal
Heti elemzés
Együttműködő partnereink: cafeblog eletforma.hu wessling
Hogyan működik az oldal? Heti elemzés Kapcsolat Mindenár blog Hírlevél-feliratkozás