HÍRLEVÉL FELÍRATKOZÁS:

Vajháborút indított az Aldi Dátum: 2014.09.04.

 

Jelentősen csökkentette németországi áruházaiban a vaj árát az Aldi, a lépést  várhatóan a többiek sem nézik tétlenül. Jó lenne, ha a vajháború a magyar boltokba  is eljönne, olcsóbbá tehetné a terméket. 

 A korábbi 99 eurócentről (jelenlegi árfolyamon 311 forint) 85 eurócentre (266 forint) mérsékelte  a negyedkilós vaj árát németországi üzleteiben az Aldi - adta hírül hétfőn számos német lap,  köztük a Handelsblatt. Az vaj árának csökkentése várhatóan árháborút indít el a német piacon,  vagyis a többi áruházlánc, Edeka, Rewe, Lidl is hasonló lépésre szánhatja el magát, ha nem akar  lecsúszni a vajvásárlókról. 

Elférne az árcsökkenés

vaj Azt egyelőre korai lenne megjósolni, hogy a vajháború a magyarországi árakat is letöri-e,  mindenesetre a vásárlók szempontjából jó lenne. Már csak azért is, mert Magyarországon a vaj  ára emelkedett tavalyhoz képest. Az Agrárgazdaság Kutató Intézet - Auchan, Reál, Tesco, CBA,  CBA Prima, Coop, Interspar, Spar árai alapján - készített statisztikái szerint a szerint a vaj bolti ára  kilónként 2800 forint felett jár, ami 5 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbihoz  képest.

 A boltláncok akciós árait hétről hétre összehasonlító Mindenár.hu statisztikái szerint pedig  jelenleg a különböző márkájú vajak kilós ára 2000-4000 ezer forint között mozog. Irigykedhetünk tehát a németországi vajra, pontosabban annak árára: az Aldi mostani árcsökkentésével az ottani kilós ár - még a mostani magas euróárfolyammal számolva is - jóval alacsonyabb,  alig több mint ezer forint.

Ha tetszett a cikk, akkor kövesse a Mindenár.hu-t a Facebookon is! 

 

Főoldal
Heti elemzés
Együttműködő partnereink: cafeblog eletforma.hu wessling
Hogyan működik az oldal? Heti elemzés Kapcsolat Mindenár blog Hírlevél-feliratkozás