HÍRLEVÉL FELÍRATKOZÁS:

Elképesztő paradicsom született Szekszárdon Dátum: 2014.09.04.

Saját erkélyén elképesztően nagy paradicsomot nevelt egy szekszárdi férfi - írja a Tolna megyei online újság, a teol.hu. 

Keinráth István, szekszárdi férfi tavasszal ültetett el több paradicsompalántát, majd a gondo ápolás eredményeként egy óriási paradicsom született. Az egyik paradicsom közel 1 kilós, egészen pontosan 98 dekás. A hatalmas paradicsom nem volt egyedül, az erkélyen több hasonló paradicsom született.

paradicsom

 

 

 

A szakirodalom szerint a paradicsom nagyon munkaigényes növény, a palántanevelés és az ültetés mellett fejtrágyázást, öntözést és gyomirtást igényel. Piacra termelői karózzák és kötözik, a konzervipar számára nagyobb táblákon „gyalog” műveléssel termesztik. A paradicsomszüret az érett termés törékenysége miatt nagy gondosságot igényel. A paradicsomot eleinte ételízesítésre, sűrített, konzervált állapotban használták a konyhákban, az első világháború után azonban nyersen is egyre többen fogyasztják.

A paradicsom népszerűségére utal az is, hogy a piacok és a boltláncok zöldség-gyümölcs pultjainak állandó szereplője. A Mindenár.hu statisztikái szerint elmúlt hetekben a boltláncok 200-350 forintos akciós áron adták, ami bőven elmarad a KSH által - júliusban - mért 445 forintos országos átlagártól. A paradicsom ára egyébként az év első felében magasabb szokott lenni, majd a nyári, őszi hónapokban jóval lejjebb ereszkedik az ár.  (Fotó: teol.hu)

Főoldal
Heti elemzés
Együttműködő partnereink: cafeblog eletforma.hu wessling
Hogyan működik az oldal? Heti elemzés Kapcsolat Mindenár blog Hírlevél-feliratkozás