HÍRLEVÉL FELÍRATKOZÁS:

Google megetetne mindenkit Dátum: 2014.12.15.

2050-ben a mostaninál 70 százalékkal több élelmiszerre lesz szükség, hogy a 10 millliárdos népesség ne maradjon éhen. A felkészülés megkezdődött, egyelőre az ötletelés szintjén. Olyan nagyágyúkkal, mint a Google vagy DuPont.

farm2050

 A Google, a Flextronics, a DuPOnt, valamint a Magyarországon kevésbé ismert nagyvállalatok ( UTC Sensitech, 3D Robotics) élelmezési programot hirdetett. 

A Farm 2050 névre keresztelt kezdeményezés célja egy átfogó stratégia kidolgozása, amely biztosítja, hogy az élelmiszer-ipar képes legyen 2050-ben ellátni az addigra 10 milliárd fősre duzzadó globális népességet. 

A program alapítói szerint a nagyvállalatok, köztük a technológiai cégek mind a kutatás-fejlesztés, mind a finanszírozás területén komolyan hozzájárulhatnak a megfelelő stratégia kialakításához. 

Persze üzletileg is van értelme az összefogásnak: mértékadó becslések szerint mezőgazdaság globálisan 120 milliárd dolláros - 30 ezer milliárd forintos - értéket képvisel. A porgram alapítói szerint a támogatások egyelőre nincsenek olyan szinten, hogy a technológiai fejlesztések a megfelelő gyorsasággal haladjanak, ezért szükséges egy átfogó program elindítása. 

Ha tetszett a cikk és érdeklődik a boltláncok aktuális akciós ajánlatai iránt, azokat összevetné egymással, akkor látogassa meg a Mindenár.hu oldalát.

A Mindenár.hu ezekről írt korábban:

Mi az a csoki? Melyik csoki jobb vagy rosszabb? – Mindenár.hu-iránytű

Figyelj oda: legyél te is kenyérellenőr!

Megnézik, mit eszünk

Híres épületben nyit boltot az Aldi

Móka és trágárság a polcokon

Főoldal
Heti elemzés
Együttműködő partnereink: cafeblog eletforma.hu wessling
Hogyan működik az oldal? Heti elemzés Kapcsolat Mindenár blog Hírlevél-feliratkozás