HÍRLEVÉL FELÍRATKOZÁS:

Ezek a csontromboló élelmiszerek Dátum: 2015.01.04.

Az élelmiszerekben található anyagok nem csak táplálni, hanem pusztítani, rombolni is tudnak. Íme hat közülük.

so Az élelmiszrekkel bevitt tápanyagok többek között, a csontjaink egészségét is megőrzik, illetve    táplálják, de vannak persze kivételek. A Webbeteg.hu cikke hat, csontjaink számára leginkább kockázatos ételt és italt sorolt fel, amelyekre érdemes odafigyelni.

A feketelistán szerepel például a só, amely elvonja a kalciumot a csontokból, amelyek így gyengébbé, törékenyebbé válnak. Minden 2300 milligrammnyi nátrium elfogyasztásával 40 milligramm kálciumot vesztünk, a dietetikusok mérései szerint.

Az összeállítás szerint az üdítőitalok dupla kockázatot jelentenek: a bennük lévő foszforsav megemeli a vizelettel a szervezetből kiürülő kalcium mennyiségét, ráadásul az szénsavas üdítőkben sokszor annyi tápanyag sincs, mint a különböző szénsavmentes gyümölcslevelekben.

A só és a szénsavas üdítők mellett a hidrogénezett olajokat, az A-vitamint, az alkoholt és a koffeint is csontrombolónak minősíti az összeállítás. A Caring.com összeállítás alapján készült teljes cikket a Webbeteg.hu oldalán olvashatja.

 

Főoldal
Heti elemzés
Együttműködő partnereink: cafeblog eletforma.hu wessling
Hogyan működik az oldal? Heti elemzés Kapcsolat Mindenár blog Hírlevél-feliratkozás