HÍRLEVÉL FELÍRATKOZÁS:

Magyar Nemzet: 13 magyarországi bolt bezárására készül a Tesco Dátum: 2015.01.10.

A Magyar Nemzet szombaton azt írta, februártól 13 veszteséges magyarországi üzletét bezárja az áruházlánc. 

tco1000 A lap szerint a vállalat vezetése ezt a héten közölte a régiós vezetőkkel, és elképzelhető, hogy az idén további  boltbezárásokra kerül sor. A cikk szerint jövő hét hétfőre tárgyalásra hívták a Tesco munkavállalóit képviselő  szakszervezetek vezetőit, ahol várhatóan elhangzik a létszámleépítésekről szóló bejelentés, ám előtte az érintett  egységek dolgozóit is tájékoztatják a döntésről.

 Ha a Tesco valóban bezárja több boltját, az annyiban meglepő lenne, hogy az anyavállalat a héten közzétett  stratégiájábancsak arról volt szó, hogy csak Nagy-Britanniában készül boltbezárásokra a cég, külföldi üzletek leépítéséről nem beszélt a vállalat. 

A legnagyobb brit boltlánc rendkívül nehéz, könyvelési botrányokkal és bűnügyi vizsgálatokkal súlyosbított évet tud maga mögött, ezért új stratégiára váltott. Dave Lewis vezérigazgató a héten bejelentette, hogy bezárja 43 veszteséges nagy-britanniai üzletét, és törli további 49 új nagyáruház építési terveit. A Londoni Értéktőzsdén közzétett intézkedési tervben külföldi boltbezárások tervei nem szerepeltek. 

 

Főoldal
Heti elemzés
Együttműködő partnereink: cafeblog eletforma.hu wessling
Hogyan működik az oldal? Heti elemzés Kapcsolat Mindenár blog Hírlevél-feliratkozás