HÍRLEVÉL FELÍRATKOZÁS:

Boltzár: jöhet a hajnali nyitva tartás Dátum: 2015.04.10.

pekEgy, a parlamenthez benyújtott törvénymódosító javaslat szerint az üzletek már hajnali fél 5-től kinyithatnának.

Várhatóan módosulni fog a boltzárról szóló - március közepétől élő - szabályozás. Szatmáry Kristóf, kereskedelempolitika kormányzati összehangolásáért felelős miniszteri biztos az MTI beszámolója szerint azt mondta: reggel 6 órai nyitás nemzetközi példák alapján került be a törvénybe.

Azóta viszont sok visszajelzés érkezett azonban vidékről, hogy ez az időpont túl késői, mivel sokan mennek reggel 6 órára dolgozni, akik az alapvető élelmiszereket előtte megvásárolnák. Ezért döntött úgy a parlament vállalkozásfejlesztési bizottsága, hogy módosító javaslattal szélesíti a nyitvatartási időt. 

A módosítás szerint az üzletek kiskereskedelmi napokon 4 óra 30 perc és este 22 óra között tarthatnak nyitva. A kizárólag pékárut, tejterméket, cukrászati készítményt és alkoholmentes italt értékesítő üzlet azonban vasárnap és munkaszüneti napokon 5 óra és 12 óra között is nyitva lehet. 

A javaslat szerint a törvény hatálya alól kikerülnének a metrómegállók területén kialakított üzletek is, hasonlóan a vasúti és autóbusz pályaudvarokon, repülőtereken működő üzletekhez, amelyek vasárnap is nyitva tarthatnak. A módosítás rögzíti azt is, hogy az automatából történő értékesítésre szintén nem vonatkozik a jogszabály.

Főoldal
Heti elemzés
Együttműködő partnereink: cafeblog eletforma.hu wessling
Hogyan működik az oldal? Heti elemzés Kapcsolat Mindenár blog Hírlevél-feliratkozás