HÍRLEVÉL FELÍRATKOZÁS:

Mennyit költünk a Sparban? Dátum: 2015.05.07.

Tavaly naponta közel 1,3 milliárd forintot hagytunk a boltlánc kasszáiban. A vasárnapi bolzár miatt pedig nincs oka ijedtségre a cégnek. 

A múlt évben 473,7 milliárd forintos árbevételt ért el a Spar Magyarország, ami 4 százalékos novekedésnek felel meg éves összevetésben - idézi az MTI Heiszler Gabriellát, a Magyarországon több mint 400 üzletet működtető cég ügyvezető igazgatóját. A 474 milliárd forintos forgalom azt jelenti, hogy naponta átlagosan 1,29 milliárd forint folyt be a társasághoz.

sparci1

A cégvezető csütörtöki - budapesti - sajtótájékoztatóján közölte, a franchise-rendszert a jövőben Magyarországon is sokkal aktívabban kívánják fejleszteni, ebben látja a cég a fejlődés alapját. A múlt évben az akciós forgalom 18 százalékkal nőtt az előző évhez képest. Ez tette ki az összes forgalomnövekedés több mint a felét a múlt évben, a fennmaradó részt pedig az új üzletek nyitása és a franchise-hálózat bővítése adta.

A vasárnapi zárva tartásról Szalay Zsolt, Interspar értékesítési vezetője azt mondta: "Tavaly az összforgalmat tekintve a Spar Magyarország üzleteiben a vasárnapi forgalom 9,1 százalékos arányt képviselt. A vasárnapi zárva tartás miatt a Spar-üzletekben meghosszabbították hétköznapokon a nyitvatartási időt. Sok helyen kihasználják a törvény biztosította heti 96 órát".

Az üzletek forgalma a vasárnapi zárva tartás miatt főként pénteken (106,5 százalék), szombaton (123,2 százalék) és hétfőn (112,4 százalék) nőtt. Szalay hozzátette: általános tapasztalatokat azonban még nem lehet levonni 5 hét alatt, de a cégnek nincs oka ijedtségre. 

Főoldal
Heti elemzés
Együttműködő partnereink: cafeblog eletforma.hu wessling
Hogyan működik az oldal? Heti elemzés Kapcsolat Mindenár blog Hírlevél-feliratkozás