HÍRLEVÉL FELÍRATKOZÁS:

Kell-e félni a bolti sótól? Dátum: 2015.05.08.

Az élelmiszer-biztonsági hatóság (Nébih) sótesztje kedvező eredménnyel zárult.

Összesen 14 asztali, tengeri, párolt, finomított és vákuum sót teszteltek a hatóság munkatársai.  A termékek fizikai-, kémiai paraméterei és érzékszervi tulajdonságai megfeleltek az előírásoknak, és főleg csak kisebb jelölési hibákat találtak a termékek felénél - számolt be az eredményekről honlapján a Nébih. 

so

Csupán két termék volt, ami – a jelölés szerint – nem tartalmazott a sók esetében engedélyezett csomósodást gátló adalékanyagot. A szakemberek valamennyi terméknél megvizsgálták a jogszabályban előírt jelölési követelmények teljesülését és minden másodiknál találtak valamilyen hiányosságot. Például egy interneten rendelt só esetében a kiszállított termék csomagolásáról lemaradt a magyar nyelvű jelölés. Előfordult az is, hogy az összetevőket (étkezési só, csomósodást gátló anyag) nem a jogszabályok által előírt módon tüntették fel, valamint, hogy – az egyébként nem kötelező – tápértékjelölést nem az előírt adatokkal és formátummal tüntették fel.

A teszt részletes eredményeiről itt olvashat bővebben

 

 

Főoldal
Heti elemzés
Együttműködő partnereink: cafeblog eletforma.hu wessling
Hogyan működik az oldal? Heti elemzés Kapcsolat Mindenár blog Hírlevél-feliratkozás