HÍRLEVÉL FELÍRATKOZÁS:
Kell-e félni a bolti sótól? | Dátum: 2015.05.08. |
Az élelmiszer-biztonsági hatóság (Nébih) sótesztje kedvező eredménnyel zárult. Összesen 14 asztali, tengeri, párolt, finomított és vákuum sót teszteltek a hatóság munkatársai. A termékek fizikai-, kémiai paraméterei és érzékszervi tulajdonságai megfeleltek az előírásoknak, és főleg csak kisebb jelölési hibákat találtak a termékek felénél - számolt be az eredményekről honlapján a Nébih. Csupán két termék volt, ami – a jelölés szerint – nem tartalmazott a sók esetében engedélyezett csomósodást gátló adalékanyagot. A szakemberek valamennyi terméknél megvizsgálták a jogszabályban előírt jelölési követelmények teljesülését és minden másodiknál találtak valamilyen hiányosságot. Például egy interneten rendelt só esetében a kiszállított termék csomagolásáról lemaradt a magyar nyelvű jelölés. Előfordult az is, hogy az összetevőket (étkezési só, csomósodást gátló anyag) nem a jogszabályok által előírt módon tüntették fel, valamint, hogy – az egyébként nem kötelező – tápértékjelölést nem az előírt adatokkal és formátummal tüntették fel. A teszt részletes eredményeiről itt olvashat bővebben.
Kapcsolódó cikkek:
Új zöldséget csináltak - összeházasodott az uborka és a dinnyeÚjabb Lidl érkezik, a CBA helyére Egészséges, finom és exkluzív - Ráadásul a tavasz hírnöke, külföldön szeretik, mi viszont nem nagyon esszük! Miért? Elég meredek hír az élelmiszerekről Mire figyeljünk, ha fagyizunk? - A tornyos fagylalt problémás lehet |
Együttműködő partnereink: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hogyan működik az oldal? | ![]() |
Heti elemzés | ![]() |
Kapcsolat | ![]() |
Mindenár blog | ![]() |
Hírlevél-feliratkozás |
Minden jog fenntartva. All rights reserved. Copyright©2013. Mindenár.hu |