HÍRLEVÉL FELÍRATKOZÁS:

Kirúgta évtizedes partnerét a Tesco Dátum: 2015.05.12.

Több mint három évtizedig a PricewaterhouseCoopers könyvelt a brit Tescónak. Az elmúlt időszakban kiderült könyvelési problémák miatt azonban a boltlánc váltott: másik nagyágyúval, a Deloitte-tal folytathatják. 

Több mint 260 millió angol font értékű (több mint 112 milliárd forint) könyvelési hiba miatt nehéz helyzetbe került a brit Tesco. A boltlánc emiatt szakított a társaság könyvelését az elmúlt 32 évben menedzselő ismert tanácsadó céggel, a PricewaterhouseCoopersszel - írja a Bloomberg amerikai hírügynökség. 

tesco1

A Tesco a jövőben a könyvelést a szintén világszerte ismert tanácsadó cégre, a Deloitte-ra bízná. Erre azonban még a Tesco-részvényeseknek a soron következő közgyűlésen rá kell bólintaniuk. 

Hatalmas veszteséggel zárt a Tesco

A brit Tesco egyébként április végén számolt be kiábrándító eredményeiről. A vállalat összességében 6,38 milliárd fontos, azaz 2700 milliárd forintos mínuszt hozott össze. Ez pedig a brit vállalattörténelem egyik legjelentősebb vesztesége. 

Az anyavállalat mellett a magyarországi Tesco is közölt pár számot a múlt évről. "A Tesco Magyarország az  előző év azonos időszakához képest 2,1 százalékos forgalomnövekedést ért el, ami elsősorban az élelmiszer választék fejlesztésének, a vásárlók számára kedvező akcióknak és áraknak, illetve az online kereskedelem valamint a kisformátumú boltok fejlődésének köszönhető" - derült ki a magyar leányvállalat áprilisi közleményéből. 

Ha a boltláncok legfontosabb heti akciós termékeinek árára kíváncsi, nézze meg a Mindenár.hu főoldalát. A felső sorban az áruházak logójára kattintva jönnek elő az adott áruház akciós termékei, amelyek között - a bal oszlopban található felsorolás alapján - kategóriánként is lehet keresgélni.

Főoldal
Heti elemzés
Együttműködő partnereink: cafeblog eletforma.hu wessling
Hogyan működik az oldal? Heti elemzés Kapcsolat Mindenár blog Hírlevél-feliratkozás