HÍRLEVÉL FELÍRATKOZÁS:

Indul az új magyar boltlánc Dátum: 2015.05.14.

A Mol boltláncot indít, az egységek a kutakon lesznek - írja az Index.

A vasárnapi boltzár rengeteg üzletre vonatkozik, de vannak kivételek, például a benzinkutak. A Mindenár.hu pedig már a boltzár bevezetése előtt azon elmélkedett, hogy ezt a lehetőséget a kúthálózatok valószínűleg igyekeznek majd kihasználni. 

A Spar már évekkel ezelőtt befészkelte magát több OMV-kútra, és a boltzárról szóló jogszabálytervezet, majd a törvény életbe lépése óta még több OMV-kúton jelent meg a cég, amely egyébként jelezte, hogy az OMV-kutakon való terjeszkedés amúgy is a stratégia része, nem kötődik közvetlenül a boltzárhoz. Nagy kérdés volt azonban, hogy a lehetőséggel él-e az országos kúthálózattal rendelkező Mol. Most kiderült.   

mol

Lars Höglund, a Mol kiskereskedelmi ügyvezető igazgatója az Indexnek azt mondta: "az elmúlt két hónapban nemcsak több lett a vásárló, de egy egészen új vevői réteg is megjelent a kutakon". A Mol a vásárlók elcsábítása érdekében Fresh Corner márkanév alatt elindítja új boltláncát, amelynek egységeiben a mindennapi bevásárlások is elintézhetőek lesznek a megszokott, kisboltokban jellemző árakon. 

A Mol tíz Fresh Corner-üzletben - azaz kibővített Mol-shopban - teszteli a koncepciót, ha sikeres lesz a projekt, akkor a kutak nagy részét átalakítják. A Mol az Indexnek azt is jelezte, hogy a lépésnek nincs közvetlen köze a vasárnapi zárva tartós szabályhoz, egyébként is belevágtak volna.

Ha a boltláncok legfontosabb heti akciós termékeinek árára kíváncsi, nézze meg a Mindenár.hu főoldalát. A felső sorban az áruházak logójára kattintva jönnek elő az adott áruház akciós termékei, amelyek között - a bal oszlopban található felsorolás alapján - kategóriánként is lehet keresgélni.

Főoldal
Heti elemzés
Együttműködő partnereink: cafeblog eletforma.hu wessling
Hogyan működik az oldal? Heti elemzés Kapcsolat Mindenár blog Hírlevél-feliratkozás