HÍRLEVÉL FELÍRATKOZÁS:

Esztétikai visszahívás a Szentkirályinál Dátum: 2015.06.09.

Egy jövő év áprilisában lejáró sorozatot hívott vissza főleg nagykereskedőktől a Szentkirályi. A szóban forgó vizek az egészségre nem ártalmasak, pusztán esztétikailag nem stimmeltek.  

Ha a boltláncok legfontosabb heti akcióira, termékáraira kíváncsi, nézze meg a Mindenár.hu főoldalát. Ha például kíváncsi, mennyibe kerülnek a héten az akciós ásványvizek,  a főoldalon, válasszon áruházat és termékkategóriát ("Italok"), így kiderül például, hogy több boltlánc is 100 forintnál olcsóbban adja a másfél literes Szentkirályit.  

A közelmúltban a közép-európai ásványvízmamut, a Central European Mineral Water Holding (CEMW) többségi tulajdonába került Szentkirályi Ásványvíz Kft. visszahívást rendelt el májusban A cég a "Szentkirályi" ásványvíz szénsavmentes és szénsavas sorozatából a 2016.04.22. 10:00 - 2016.04.23. 10:00 közötti minőségmegőrzési idejű termékeket hívta vissza a kereskedelmi partnereitől esztétikai okok miatt - tudta meg a Mindenár.hu.

Forrás: Sxc.hu

A Szentkirályi Ásványvíz Kft. kérdésünkre megerősítette a visszahívás tényét. Egyúttal közölte: a visszahívott termékekben az ásványvízben található mangántartalom kiválása miatt esetenként apró lebegő szemcsék voltak láthatóak. "A probléma az egészségre nem gyakorol hatást, azonban a termék megjelenésében esztétikai problémát jelent, ezért indokoltnak tartjuk az érintett termékek körének visszahívását és a termékek vizsgálatát" - áll a társaság tájékoztatásában.

A Szentkirályi Kft. az esztétikai hiba észlelése után azonnal küldött a nagykereskedőknek tájékoztatást a visszahívásról, és ennek eredményeként 78 ezer palack érkezett vissza a társasághoz. Azaz nem egyenesen a polcokról hívták vissza a termékeket, hanem a vizeket a boltokba szállító - például nagykereskedő - cégektől. A cég szerint bár időben intézkedtek a visszahívásról, elképzelhető, hogy a kiskereskedelmi forgalomba is eljuthattak az érintett sorozat tagjai.

A visszahívott sorozat tagjai tehát semmilyen veszélyt nem jelentenek a fogyasztókra. Pusztán nem feltétlenül néznek ki úgy, mint a többiek. 

Ha tetszett a poszt, akkor kövessen minket a Facebookon is

További Mindenár.hu-cikkek:

Tojás a konyhában? Ezt kell tenned! - Mindenár.hu-iránytű

Melyik tej üres? - Mindenár-iránytű a tejvásárláshoz

Mit tudnak a cukorpótlók? És mit nem? - Mindenár-iránytű

Hol lesznek az új magyar boltlánc egységei?

Nyers tejet inna? Tartsa be ezeket a szabályokat!

Kell-e félni a bolti sótól?

Főoldal
Heti elemzés
Együttműködő partnereink: cafeblog eletforma.hu wessling
Hogyan működik az oldal? Heti elemzés Kapcsolat Mindenár blog Hírlevél-feliratkozás