HÍRLEVÉL FELÍRATKOZÁS:

Az Aldi–Lidl-páros a nyaralásba is beleszól Dátum: 2015.06.10.

Az Aldi és a Lidl megérkezésével Portugália az egyik legattraktívabb desztináció lett azoknak a briteknek, akik spórolni szeretnének vagy saját maguknak akarnak vásárolni - írja több brit lap, köztük a Telegraph online kiadása.

Ha a boltláncok legfontosabb heti akciós termékeinek árára kíváncsi, nézze meg a Mindenár.hu főoldalát. A felső sorban az áruházak logójára kattintva jönnek elő az adott áruház akciós termékei, amelyek között - a bal oszlopban található felsorolás alapján - kategóriánként is lehet keresgélni.

A font árfolyamának erősödése, valamint az olcsó szupermarketek 26 százalékkal nyomták le az élelmiszerek árát a népszerű nyaralóövezetekben, például a portugáliai Algarvében, és egyértelműen látható az a trend, hogy a szupermarketben kapható termékek ára csökken számos európai nyaralóhelyen.

aldi
Aldi Algarvéban - Forrás: Google Maps

A brit Post Office (többek között pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó vállalat) által elvégzett kutatás keretében 20 különböző terméket (például kenyeret, sört, kávét, tojást) vásároltak szupermarketekben és kisebb üzletekben 10 népszerű európai nyaralóhelyen.

A spanyolországi Costa Blanca lett az első: az ottani szupermarketben 36,69 fontba (15,8 ezer forint) került a kosár, míg a kisebb boltban 45,15 font (19,4 ezer forint) volt a számla, tehát a szupermarket közel 20 százalékkal volt olcsóbb. Durvább - több mint 30 százalékos - volt a különbség Algarvéban: a szupermarketben 41 fontot (17,6 ezer forint) kellett fizetni, a kisebb üzletben pedig 61 fontot (26,2 ezer forint). 

A felmérésből kiderül az is, hogy Cipruson lehet a legdrágábban szupermarketben vásárolni, a kisebb boltok esetében pedig Krétán voltak a legmagasabbak az árak. Összességében ugyanazok a termékek kétszer annyiba kerülnek a kisebb boltokban, mint a szupermarketekben. A Telegraph megemlíti, hogy a szupermarketek a helyi bárokhoz és éttermekhez hasonlóan csökkentik az árakat, hogy minél több turistát csábíthassanak el.

Ha tetszett a cikk, akkor kövessen minket a Facebookon is!

További Mindenár.hu-cikkek:

Melyik országból távozhat a Tesco?

Új nyitvatartási menetrend a Tescónál

Az Aldi lenyomta a Tescót meg a Lidl

A Spar elszomorította a siklósiakat

Tojás a konyhában? Ezt kell tenned! - Mindenár.hu-iránytű

Melyik tej üres? - Mindenár-iránytű a tejvásárláshoz

Mit tudnak a cukorpótlók? És mit nem? - Mindenár-iránytű

Hol lesznek az új magyar boltlánc egységei?

Nyers tejet inna? Tartsa be ezeket a szabályokat!

Kell-e félni a bolti sótól?

Főoldal
Heti elemzés
Együttműködő partnereink: cafeblog eletforma.hu wessling
Hogyan működik az oldal? Heti elemzés Kapcsolat Mindenár blog Hírlevél-feliratkozás