HÍRLEVÉL FELÍRATKOZÁS:
Melyik fagyizót válasszuk? - Mindenár.iránytű | Dátum: 2015.06.13. |
A fagyizók között lehetnek különbségek, most elmondjuk, mire kell figyelni. Például a pultban lévő hőmérőt és a gombócadagolót - Mindenár.hu-iránytű a biztonságos fagyizáshoz. A kánikulában népszerű fagylaltozóknál az ár, a kínálat alapján lehet dönteni, de érdemes pár fontos dolgot megvizsgálni, mielőtt nekilátunk. (A Mindenár.hu korábban már írt erről, de a mostani hőség miatt újból felelevenítjük a legfontoabbakat.) Különösen azért kell odafigyelni, mert a fagylalt remek terepet kínál a baktériumoknak, ráadásul gyorsan megromlik. Az állandó hűtés természetes, ám fontos, hogy néhány Celsius-fokos változás esetén elszaporodhatnak benne, rajta a baktériumokon. Ha a boltláncok legfontosabb heti akciós termékeinek árára kíváncsi, nézze meg a Mindenár.hu főoldalát. A felső sorban az áruházak logójára kattintva jönnek elő az adott áruház akciós termékei, amelyek között - a bal oszlopban található felsorolás alapján - kategóriánként is lehet keresgélni. Az élelmiszer-biztonsági hatóság (Nébih) útmutatója alapján felsoroljuk, melyek az ideális fagylaltozó paraméterei: - a fagylaltot ne érje közvetlen napfény vagy eső - oldalról zártnak kell lennie a fagylaltpultnak, emellett magát a fagylaltot becsukható plexiből (esetleg üvegből) készült lappal kell védeni a kosztól - a fagylalt ne legyen olvadt, ne folyjon - a gombócadagolóhoz folyó vizes öblítőt kell használni, mindegyik bödönhöz másik adagolót kell használni - a fagylaltos bödönökben lévő fagyi ne legyen feltornyozva, ne lógjon ki a hűtőpultból - a gombócadagolót rendesen vízzel kell tisztítani, nem pedig a pultra rongyba beletörölni - ha jégdarabok vannak a fagylaltban, az visszafagyasztásra utalhat - keressünk másik fagylaltozót, ha látjuk, hogy az újonnan készült fagyit ráöntik a régire - a pénz és a fagylaltot külön kell kezelnie a fagylaltosnak, például az egyiket kesztyűben adja a vásárlóknak - nézzük meg, van-e a fagylaltpultban hőmérő, ha pedig mínusz 8 fok feletti hőmérsékletet mutat, akkor álljunk tovább Még valami: a fagylalt nem jégkrém, bár hasonlóak. A fagylalt cukrászati termék, jellemzően helyben készített vendéglátó-ipari termék. Ezzel szemben a jégkrém üzemi körülmények között gyártott, csomagolt élelmiszer-ipari termék. Ha tetszett a cikk, akkor kövessen minket a Facebookon is! További Mindenár.hu-cikkek: Mennyibe kerülnek az akciós jégkrémek? Ezek a boltok lesznek nyitva most vasárnap - új versenyzők a listán Melyik országból távozhat a Tesco? Új nyitvatartási menetrend a Tescónál Az Aldi lenyomta a Tescót meg a Lidl A Spar elszomorította a siklósiakat Tojás a konyhában? Ezt kell tenned! - Mindenár.hu-iránytű Melyik tej üres? - Mindenár-iránytű a tejvásárláshoz Mit tudnak a cukorpótlók? És mit nem? - Mindenár-iránytű Hol lesznek az új magyar boltlánc egységei? |
Együttműködő partnereink: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hogyan működik az oldal? | ![]() |
Heti elemzés | ![]() |
Kapcsolat | ![]() |
Mindenár blog | ![]() |
Hírlevél-feliratkozás |
Minden jog fenntartva. All rights reserved. Copyright©2013. Mindenár.hu |