HÍRLEVÉL FELÍRATKOZÁS:

Mennyibe kerülnek az akciós jégkrémek? Dátum: 2015.06.13.

A jégkrémszezon beindult, ez jól látszik abból is, hogy a boltláncok rengeteg jégkrémet kínálnak a héten. Az árak azonban jelentősen elrének egymástól.

Arról előző cikkünkben írtunk, hogy mire kell figyelni a fagylaltozásnál, most pedig a jégkrémekhez adunk árakkal kiegészített iránytűt. Bár a fagylalt és a jégkrém egyaránt hűsítő édesség, alapvető különbség van köztük. A fagylalt ugyanis általában helyben főzött cukrászati termék, ezzel szemben a  jégkrém üzemi körülmények között gyártott, csomagolt élelmiszer-ipari termék.

A jégkrémszezon pedig beindult, ami jól látszik abból, hogy a boltláncok rengeteg jégkrémet tettek a heti akciós kínálatukba. Van dobozos kétliteres 400 forintért, de van literes kiszerelés 1000 forintért, a literes egységárat nézve pedig még feljebb is mennek az árak. Ugyanígy nagyon széles sávban szórodnak a pálcikás termékek árai.

(A jégkrémek között a Mindenár.hu főoldalán böngészhet a következőképpen: bal felül a "Gyorskereső" mezőbe be kell írni, hogy "jégkrém", majd utána lehet keresgelni a termékek között, amelyeknél az terméklapon látható áruházlogó árulkodik arról, melyik boltláncban kapható. Ahogy az alábbi képen is látható. A válogatásunkban a Mindenár.hu által kiválasztott akciós jégkrémek szerepelnek, a boltok választéka nagyobb lehet.)

jegkrem

Az összetevők alapján a jégkrémeket hét csoportba lehet sorolni:

- tejjégkrém

- tejes jégkrém

- tejes gyümölcsjégkrém

- gyümölcsjégkrém

- szorbé (sorbet)

- jégkrém

- vizes jégkrém.

A boltokban, vendéglátóhelyeken legtöbbször a szimpla jégkrémet árulják, ezekben jellemzően fehérjék, zsiradékok találhatóak, amely származhat tejből, de lehet növényi eredetű is. A tejjégkrémekre vonatkoznak a legszigorúbb összetételi követelmények, míg a vizes jégkrémek összetétele a legkevésbé szabályozott. A különböző jégkrémekről - számos élelmiszerhez hasonlóan - a csomagolás árulkodik. A jégkrémen meg kell jelölni az említett jégkémkategóriák egyikét, valamint az ízesítést. Ha a termék nevében szerepel az "ízű" szó, például eperízű, barackízű stb., akkor a jégkrém ízét aroma, nem pedig maga a gyümölcs adja. Előírás, hogy az aromával készült jégkrémeket nem szabad képpel, grafikával mutatni az adott gyümölcsöt. Más tészta a csokis jégkrém. Vagy ugye a csokoládés és a csokoládéízű, előbbinek legalább 2 százalékban kell kakaót tartalmazó kakaó- vagy csokiterméket tartalmaznia és nem kerülhet bele kakaóízű vagy csokiízű aroma, a másik - tehát a csokiízű - azonban készülhet csokiaromával.

Ha tetszett a cikk, akkor kövessen minket a Facebookon is!

További Mindenár.hu-cikkek:

Ezek a boltok lesznek nyitva most vasárnap - új versenyzők a listán

Melyik országból távozhat a Tesco?

Új nyitvatartási menetrend a Tescónál

Az Aldi lenyomta a Tescót meg a Lidl

A Spar elszomorította a siklósiakat

Tojás a konyhában? Ezt kell tenned! - Mindenár.hu-iránytű

Melyik tej üres? - Mindenár-iránytű a tejvásárláshoz

Mit tudnak a cukorpótlók? És mit nem? - Mindenár-iránytű

Hol lesznek az új magyar boltlánc egységei?

Nyers tejet inna? Tartsa be ezeket a szabályokat!

Kell-e félni a bolti sótól?

 

Főoldal
Heti elemzés
Együttműködő partnereink: cafeblog eletforma.hu wessling
Hogyan működik az oldal? Heti elemzés Kapcsolat Mindenár blog Hírlevél-feliratkozás