HÍRLEVÉL FELÍRATKOZÁS:

Ez lehet az Auchan új dobása: ilyen boltokat nyithat a boltlánc Dátum: 2015.06.17.

Ha az Auchan a külföldön bevált bolttípusait hozza Magyarországra a további terjeszkedése során, akkor megjelenhetnek a Tesco Expresszekhez hasonló auchanos Simply Marketek, valamint a sarki kisboltnak megfelelő - "A2 Pas" - egységek, amelyek a nevükből adódóan, két lépésre lehetnek a vásárlóktól. 

Ha a boltláncok legfontosabb heti akciós termékeinek árára kíváncsi, nézze meg a Mindenár.hu főoldalát. A felső sorban az áruházak logójára kattintva jönnek elő az adott áruház akciós termékei, amelyek között - a bal oszlopban található felsorolás alapján - kategóriánként is lehet keresgélni.

A magyar Auchan a boltzár bevezetése előtt még januárban jelezte, hogy az online áruházának fejlesztése mellett franchise-hálózat létrehozásával, és kisebb alapterületű, a városközpontokhoz közelebb eső üzletek nyitását tervezi a következő időszakban.

simple
Így néz ki egy Simple Market-egység - Forrás: http://www.groupe-auchan.com

Konkrétum azóta nem jelent meg a francia boltlánc várható lépéseiről, ám a Mindenár.hu szerint az lenne a logikus, ha nem valami új koncepció alapján terjeszkednének, hanem a külföldön bevált módszert követné a cég Magyarországon is. Az Auchan a hipermarketek mellett számos kisebb alapterületű boltot működtet például Olaszországban, Lengyelországban, Spanyolországban, a hálózatba tartozó boltok pedig a Simply Market névre hallgatnak.

Simply Market, A2 Pas

Ha valóban megkezdi a kisebb boltok és a franchise felé való nyitást az Auchan, akkor Magyarországon is elterjedhetnek a Simply Market-egységek, amelyek 500-3000 négyzetméter alapterületűek, és főként élelmiszereket árusítanak. A boltokban például színkódok segítik az eligazodást, és ezzel segítve például az egészséges étkezést. Szintén benne van a pakliban, hogy az úgynevezett "A2 Pas" (magyarul két lépésre) néven futó boltokkal próbálkozik majd az Auchan. A franchise-rendszerben működtetett A2Pas-boltok, a magyarországi sarki ki üzleteknek felelnek meg, és a nagyvárásokban központi részein találhatóak. Ennek megfelelően a többségük 500 négyzetméternél kisebb alapterületű.

A Mindenár.hu megkérdezte az Auchant, elképzelhető-e, hogy a nemzetközi piacon már működő Simply Marketek és A2Pas-koncepció jelentheti-e a terjeszkedés útját Magyarországon. A társaság a Mindenár.hu kérdésére közölte: "Dominique Ducoux vezérigazgató idén tavasszal jelentette be, hogy terveink szerint ebben az évben megteremtjük a franchise-hálózat és az 5000 négyzetméternél kisebb alapterületű áruházak megnyitásának feltételeit. Minden lehetőséget megvizsgálunk az előkészítés során, ugyanakkor részletekkel a fejlesztések jelenlegi fázisban még nem tudunk szolgálni."

Hivatalos tájékoztatás tehát nincs, mindenesetre a boltlánc válaszából sejthető, hogy, ha idén meg akarják teremteni a franchise-rendszer alapjait, akkor gőzerővel folyhat a partnerek keresése, amint az is valószínűsíthető, hogy az említett bolttípusokra (Simply Market, A2 Pas) lehet számítani, mert egy teljesen új rendszert ilyen rövid idő alatt, teljes titokban nehéz lenne létrehozni.

Ha tetszett a cikk, akkor kövessen minket a Facebookon is!

További Mindenár.hu-cikkek:

Melyik fagyizót válasszuk? 

Melyik országból távozhat a Tesco?

Új nyitvatartási menetrend a Tescónál

Az Aldi lenyomta a Tescót meg a Lidl

A Spar elszomorította a siklósiakat

Tojás a konyhában? Ezt kell tenned! - Mindenár.hu-iránytű

Melyik tej üres? - Mindenár-iránytű a tejvásárláshoz

Mit tudnak a cukorpótlók? És mit nem? - Mindenár-iránytű

Hol lesznek az új magyar boltlánc egységei?

Nyers tejet inna? Tartsa be ezeket a szabályokat!

Kell-e félni a bolti sótól?

Főoldal
Heti elemzés
Együttműködő partnereink: cafeblog eletforma.hu wessling
Hogyan működik az oldal? Heti elemzés Kapcsolat Mindenár blog Hírlevél-feliratkozás