HÍRLEVÉL FELÍRATKOZÁS:

Alacsony árat hozhatnak az eperhetek Dátum: 2014.04.04.

 

Hamarosan megérkeznek a boltokba a magyar eprek, addig is érdemes szétnézni az eprek, é a többi gyümölcs, zöldség között.

Húsvétra, azaz pár héten belül megjelenik a boltokban a magyar, fólia alatt termesztett eper, majd május elejétől a szabadföldi is - nyilatkozta a napokban az InfoRádiónak Mártonffy Béla, FruitVeB - Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet főtitára.

A szakember szerint a most a boltokban kapható, viszonylag olcsó importeper kissé lenyomhatja a magyar eper árát is. A mostani akciós héten két boltlánc tett a kínálatába epret: az Auchan 339 forintért ad fél kilót, a Tescóban pedig 449 forintba kerül.

epi

Az eper egyébként rendkívül egészséges: antioxidánsokban, C-vitaminban gazdag, ráadásul alacsony az úgynevezett glikémiás indexe (GI), ezért nem dobja meg jelentősen a vércukorszintet.

Az eper mellett természetesen más gyümölcsökből is lehet válogatni, többek között almából, körtéből. A zöldségek közül a krumplit érdemes kiemelni, amelynek kilós ára 99 forint alá került, igaz, a kedvező ár fejében ötkilós csomagot kell venni.

 

Főoldal
Heti elemzés
Együttműködő partnereink: cafeblog eletforma.hu wessling
Hogyan működik az oldal? Heti elemzés Kapcsolat Mindenár blog Hírlevél-feliratkozás