HÍRLEVÉL FELÍRATKOZÁS:

A CBA felhagy vele, az Auchan belevág Dátum: 2015.07.06.

Úgynevezett gourmet boltot nyitott az Auchan Franciaországban. A CBA-csoport elnöke pedig a múlt héten jelentette be, hogy a korábbi tervekkel ellentétben mégsem fognak Európában gourmet boltokkal terjeszkedni.

Hirdetés

A francia Auchan gourmet termékeket árusító boltokkal próbálkozik, a vállalat Simply Market szupermarketének egyik üzletét alakítja át, amely Simply Market Gourmand néven üzemel majd. A gourmet boltban a vásárlók több prémium termékkel találkozhatnak majd a polcokon, az első luxus élelmiszerüzlet pedig a franciaországi Le Chesnay városában, Yveline megyében nyílik.

Ha az első egység sikeresen veszi az akadályokat, a vásárlók Franciaországban több helyen is találkozhatnak majd a gourmet termékekkel. A Simply Market az Auchanokat is üzemeltető AuchanSuper tulajdonában van, vállalatcsoport  500 Simply Market üzletet tervez 2015 végére. (A Mindenár.hu korábban írt arról, hogy az Auchan a jövőben Simply Marketek és az úgynevezett A 2 Pas kisboltok nyitásával terjeszkedhet Magyarországon. Erről itt olvashat részletesen.)

auháni

Az Auchannal ellentétben a CBA egyelőre letett a gourmet boltos terveiről. Erről Baldauf László, a CBA elnöke a Heti Válasznak múlt héten adott interjújában azt mondta: "Az ötlet több tulajdonostársammal együtt 2005-ben érlelődött meg. Ezért is örültünk a felkérésnek, ami arról szólt, hogy mi vállaljuk a 2011-es párizsi nemzetközi mezőgazdasági szakkiállítás magyar jelenlétének megszervezését. Szereplésünk kiválóan sikerült, azóta is sok megkeresést kapunk párizsi üzletnyitással kapcsolatban. De fontossági sorrendet kellett felállítanunk: először az itthoni piacra kell összpontosítanunk." Azaz a CBA-nál egyelőre nincs napirenden a gourmet boltokkal való külföldi terjeszkedés.

Ha a boltláncok legfontosabb heti akciós termékeinek árára kíváncsi, nézze meg a Mindenár.hu főoldalát . A felső sorban az áruházak logójára kattintva jönnek elő az adott áruház akciós termékei, amelyek között - a bal oszlopban található felsorolás alapján - kategóriánként is lehet keresgélni. 

Ha tetszett a cikk, akkor kövessen minket a Facebookon is!

Főoldal
Heti elemzés
Együttműködő partnereink: cafeblog eletforma.hu wessling
Hogyan működik az oldal? Heti elemzés Kapcsolat Mindenár blog Hírlevél-feliratkozás