HÍRLEVÉL FELÍRATKOZÁS:

A Penny letarolja az ATM-piacot Dátum: 2015.07.15.

Mostantól valamennyi Penny Market pénztárában lehet készpénzt felvenni: ehhez 3 ezer forintért kell vásárolni, és bankkártyával kell fizetni. Alkalmanként pedig maximum 20 ezer forintot lehet felvenni. A Penny nem kér pénzt a tranzakcióért, de az adott bank számlázhat a készpénzfelvételért.

keypad-232056 1280

A hitel- és betéti kártyák egyaránt játszanak. Naponta pedig akár több kört is mehetünk, ha esetenként legalább 3 ezer forintért költünk a kártyánkkal, a korlátot a bank által naponta megszabott készpénzfelvételi limit jelentheti. Persze csak akkor tudunk pénzt felvenni, ha amúgy is van pénz vagy igénybe vehető hitelkeret a kártyán.

A Penny a most bevezetett lépésével hirtelen az egyik legnagyobb ATM-hálózatot hozta létre, anélkül, hogy egyetlen automatát telepített volna. A jegybani adatok szerint ugyanis évek óta 4800-4900 pénzkiadó automata üzemel az országban, ezen belül a legnagyobb lakossági bank, az OTP közel 2000 ATM-et működtet. A Pennynek jelenleg 200 üzlete van, ha egységenként 4 pénztárral számolunk, akkor 800 kvázi "ATM"-mel bővül a hálózat.

 

Főoldal
Heti elemzés
Együttműködő partnereink: cafeblog eletforma.hu wessling
Hogyan működik az oldal? Heti elemzés Kapcsolat Mindenár blog Hírlevél-feliratkozás