HÍRLEVÉL FELÍRATKOZÁS:

Ezért nem nyit ki a Fővám téri Aldi vasárnap Dátum: 2015.07.16.

Hiába van egy Aldi a legismertebb magyarországi piacon, a Fővám téri csarnokban, a boltlánc logisztikai okok és a többi üzlet miatt nem nyitja ki vasárnap az egységet.

Az elmúlt hetekben fókuszba kerültek a piacos megoldással vasárnap is nyitva lévő boltok. Vannak azonban olyan üzletek, amelyek tényleg piacon működnek. Így például a Lehel téri piacon lévő CBA, a Rákóczi téri csarnokban található Spar minden további nélkül nyitva lehet. Ugyanakkor van egy kivétel, mégpedig az Aldi, amelynek a Fővám téri Nagyvásárcsarnokban van üzlete, ez hetek óta zárva tart, a Mindenár.hu ezért rákérdezett az Aldinál, mi az oka a zárva tartásnak. Hiszen a Nagyvásárcsanoknál piacabb piac kevés van az országban.

fvm

A boltlánc a következő választ adta kérdésünkre: "Az Aldi a Fővám téri központi vásárcsarnokban található üzletének nyitva tartását úgy alakította, hogy figyelembe vette a vásárcsarnok  egyéb üzleteinek nyitva tartását, amelyek vasárnap szintén zárva vannak. Az Aldi üzletből álló magyarországi hálózatában továbbá ez lett volna az egyetlen olyan üzlet, amely a törvényi előírásoknak megfelelően vasárnap is nyitva tarthatott volna, ám logisztikai és munkaszervezési okokból, illetve igazodva a többi üzlet nyitva tartási rendjéhez a vállalat úgy döntött, hogy ez az üzlet is hétfőtől szombatig legyen nyitva."

A Mindenár.hu szerint több eset is lehetséges az Aldi válasza alapján. A boltlánc ugyan utal arra, hogy nem akarta egy bolt miatt átszervezni menetrendjét, és lemindott az ezzel járó maceráról. Ugyanakkor, amíg a világörökségi területen lévő boltok még nyitva lehettek, akkor elérhető volt vasárnapi is Fővám téri egység, igaz, akkor további két belvárosi (világörökségi részen lévő) Aldi is nyitva volt.Szerintünk az is elképzelhető, hogy az Aldi nem tudott rávenni a Fővám téri csarnokban egységgel rendelkező kereskedőket, hogy nyissanak ki vasárnap. A Rákóczi téri csarnokban ugyanis vasárnaponként a Spar mellett rendre nyitva van 1-2 kereskedő.

Ha a boltláncok legfontosabb heti akciós termékeinek árára kíváncsi, nézze meg a Mindenár.hu főoldalát . A felső sorban az áruházak logójára kattintva jönnek elő az adott áruház akciós termékei, amelyek között - a bal oszlopban található felsorolás alapján - kategóriánként is lehet keresgélni. 

Ha tetszett a cikk, akkor kövessen minket a Facebookon is!

 

Főoldal
Heti elemzés
Együttműködő partnereink: cafeblog eletforma.hu wessling
Hogyan működik az oldal? Heti elemzés Kapcsolat Mindenár blog Hírlevél-feliratkozás