HÍRLEVÉL FELÍRATKOZÁS:

Össze-vissza mennek az élelmiszerárak Dátum: 2015.07.22.

A skandináv államokban elszabadultak az élelmiszer-árak, Romániában zuhantak, Magyarország pedig a középmezőnyben foglal helyet az 1 százalékos drágulással.

Nagyon vegyes képet festenek az uniós statisztikai hivatal élelmiszerárak alakulását bemutató adatok. Magyarországon az Eurostat- és a KSH-adatok szerint júniusban 1 százalékkal nőttek az élelmiszerárak. Ezzel a középmezőnyben vagyunk.

A legnagyobb drágulást Törökországban mérték: a júniusi élelmiszerárak több mint 11 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban. Szintén jelentős volt az élelmiszer drágulás Norvágiában ahol 4,1 százalékkal nőttek az árak, Izland pedig 2,8 százalékos eredményével a harmadik helyen áll. A legnagyobb zuhanást Románia produkálta, az élelmiszerek áfájának csökkentése miatt 6 százalékkal estek az árak. Az alábbi adatgrafikán látszik, hogy az európai országokban milyen eltérések vannak a júniusi élelmiszerárak alapján.

élelmiszerárak222

Ha a boltláncok legfontosabb heti akciós termékeinek árára kíváncsi, nézze meg a Mindenár.hu főoldalát . A felső sorban az áruházak logójára kattintva jönnek elő az adott áruház akciós termékei, amelyek között - a bal oszlopban található felsorolás alapján - kategóriánként is lehet keresgélni. 

Ha tetszett a cikk, akkor kövessen minket a Facebookon is!

 

 

Főoldal
Heti elemzés
Együttműködő partnereink: cafeblog eletforma.hu wessling
Hogyan működik az oldal? Heti elemzés Kapcsolat Mindenár blog Hírlevél-feliratkozás