HÍRLEVÉL FELÍRATKOZÁS:

Adófizetési szünet az Auchannál és társainál Dátum: 2015.07.24.

Az élelmiszer-biztonsági hatóság az uniós döntésnek megfelelően felfüggesztette a díjbeszedést. Egyelőre nem kell fizetnie a boltláncoknak.

"Tekintettel arra, hogy az Európai Bizottság a vizsgálat idejére felfüggesztette a progresszívan sávos felügyeleti díj alkalmazását, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal felhívja azon ügyfelei figyelmét, akik a vonatkozó díjkategóriába eső (napi fogyasztási cikkek értékesítéséből származó árbevétel alapján megállapított) felügyeleti díj kötelezettséggel rendelkeznek, hogy ezen összeg vonatkozásában további tájékoztatásig a befizetési kötelezettségük szünetel" - közölte honlapján a hivatal.

Ez azt jelenti, hogy a többek között a Tescónak, az Auchannak, a Sparnak, a Lidlnek, az Auchannak, az Aldinak, a Sparnak Pennynek egyelőre nem kell fizetnie az élelmiszerlánc-felügyeleti díjat, amelynek diszkriminatív hatásá vizsgálja az EU. A brüsszeli döntés miatt elméletileg 30 milliárd forint kiesést eredményezhet - derül ki a Hvg.hu cikkéből.

Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője a napokban egyértelművé tette, hogy a kiesés pótolható másik adóval. A Világgazdaság szerint valószínű, hogy egy új adót vezetnek majd be. Ugyanakkor a kormányzatnak az uniós döntés miatt olyan terhet kell kidolgoznia, amely minden piaci szereplőt egyformán érint. A mostani ugyanis a magyar tulajdonú láncoknak jóval kisebb kiadást jelent, mint a külföldi láncoknak.

Főoldal
Heti elemzés
Együttműködő partnereink: cafeblog eletforma.hu wessling
Hogyan működik az oldal? Heti elemzés Kapcsolat Mindenár blog Hírlevél-feliratkozás