HÍRLEVÉL FELÍRATKOZÁS:

Újabb ásványvizeket hívtak vissza Dátum: 2015.08.07.

Az Aquarius-Aqua két, jövőre lejáró sorozat tagjait rendelte vissza elővigyázatosságból.

Az egyik legnagyobb ásványvíz-forgalmazó, az Aquarius-Aqua július közepén visszahívta a 2016. május 21-i és 2016. június 10-i minőségmegőrzési idejű, 2 literes, szénsavmentes ásványvizeket - derül ki az egyik nagykereskedő, az Angro Kft. tájékoztatásából. A lépésre elővigyázatossági okokból volt szükség. A nagykereskedelmi cég arra kérte a boltosokat, hogy az érintett termékeket haladéktalanul szedjék le a polcokról. 

bottles-60474 1280

A Mindenár.hu pénteken reggel e-mailben megkérdezte az Aquarius-Aquától, hogy miért volt szükség a termékek visszahívására, hány palackot érint a lépés, eljuthattak-e a termékek a kiskereskedelmi boltokba. Az Aquarius-Aqua pénteken portálunkkal közölte: Az Aquarius kútból nyert szénsavmentes ásványvíz terméknél, az utólagos kontrollvizsgálatok során azt tapasztaltuk, hogy néhány mutatószám megközelítette az előírt illetve engedélyezett határértékét, ezáltal elővigyázatossági okokból,a leközölt lejárati időkkel gyártott termékeket visszahívtuk.

A társaság egyúttal jelezte, hogy a cég 2006 óta működtet tanúsított minőségbiztosítási rendszert,a minőségellenőrök óránként vizsgálják a termékeket. "A rendszerünkben az is szerepel, hogy visszamenőleg is ellenőrizzük megőrzött mintáink alapján" - áll a társaság válaszában.

A Szentkirályinál is volt nemrég

A Szentkirályi júniusban hívott vissza egy sorozatot, mert a mangántartalom kiválása miatt esetenként apró lebegő szemcsék voltak láthatóak a termékekben. A Szentkirályi akkor közölte: "A probléma az egészségre nem gyakorol hatást, azonban a termék megjelenésében esztétikai problémát jelent, ezért indokoltnak tartjuk az érintett termékek körének visszahívását és a termékek vizsgálatát".

 A visszahívás során 78 ezer palack érkezett vissza a társasághoz. A vizeket nem egyenesen a polcokról hívták vissza a termékeket, hanem a vizeket a boltokba szállító - például nagykereskedő - cégektől.

 

Ha a boltláncok legfontosabb heti akciós termékeinek árára kíváncsi, nézze meg a Mindenár.hu főoldalát. A felső sorban az áruházak logójára kattintva jönnek elő az adott áruház akciós termékei, amelyek között - a bal oszlopban található felsorolás alapján - kategóriánként is lehet keresgélni.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kövessen minket a Facebookon is!

 

Főoldal
Heti elemzés
Együttműködő partnereink: cafeblog eletforma.hu wessling
Hogyan működik az oldal? Heti elemzés Kapcsolat Mindenár blog Hírlevél-feliratkozás