HÍRLEVÉL FELÍRATKOZÁS:

Most akkor Tesco vagy CBA, esetleg G-Roby? Dátum: 2015.08.12.

A Google érdekes találatot ad, ha a "groby"-ra vagy a "CBA házhozszállításra" keresünk. A legnagyobb konkurenst dobja ki elsőre.

Jelenleg a nagyobb láncok közül a Tescónak és a CBA-nak, valamint a kisebb méretű, G-Robynak van élelmiszer-házhozszállítási szolgáltatása, ráadásul a G-Roby a legrégebbi motoros ezen a téren. (Az Auchan az év elején jelezte, hogy belép majd az online piacra, de azt még nem tudni, hogy pontosan mikor.)

Ha rendelni szeretnénk, és nem direktbe megyünk a G-Roby honlapjára, és lusták vagyunk pontosan, azaz kötőjellel leírni a G-Roby nevét, akkor  "groby" keresőszóra igen  meglepő eredményt ad a Google.

groby

 Első helyen a Tesco jön be, igaz hirdetésként, fura névvel: "G-Roby - tesco", a link pedig a Tesco online áruházára mutat. Tehát a Google az egyik legnagyobb konkurenssel hirdetésével kezdi a sort, csak a következő találat a G-Roby hivatalos oldala.

Ezzel nincs vége

Hasonló a helyzet a CBA-val is. Ha ugyanis azt írjuk be, hogy "CBA házhoszállítás", akkor megint a Tesco online boltja jön be az első helyen, persze ez is hirdetés.

cba

Úgy fest tehát, hogy a Tesco a keresőszavak menedzselésével igyekszik magukhoz terelni az online vásárlókat, azaz a fizikai boltok mellett az online térben - a Google-terepén - is zajlik a verseny.

Ha a boltláncok legfontosabb heti akciós termékeinek árára kíváncsi, nézze meg a Mindenár.hu főoldalát. A felső sorban az áruházak logójára kattintva jönnek elő az adott áruház akciós termékei, amelyek között - a bal oszlopban található felsorolás alapján - kategóriánként is lehet keresgélni.

Ha tetszett a cikk, akkor kövessen minket a Facebookon is!

Főoldal
Heti elemzés
Együttműködő partnereink: cafeblog eletforma.hu wessling
Hogyan működik az oldal? Heti elemzés Kapcsolat Mindenár blog Hírlevél-feliratkozás