HÍRLEVÉL FELÍRATKOZÁS:

Tilosban a szívrongáló transzzsírsav Dátum: 2014.02.18.

Kedden lépett életbe a szakemberek szerint a szívre káros kifejtő élelmiszer-öszetevő, a transzzsírsav korlátozásáról szóló szabályozás. Ennek értelmében tilos olyan élelmiszert forgalomba hozni, amely összes zsírtartalmának 100 grammjában a transzzsírsavak mennyisége meghaladja a 2 grammot. 

Blogunkon (http://mindenar.postr.hu) a transzzsírok élettani hatásairól írunk, az új szabályozásról írunk. Főoldalunkon (http://www.mindenar.hu) pedig többek között az élelmiszerláncok margarinkínálatát emeltük ki, mivel margarin az egyik élelmiszer, amelyben előfordulhatott a transzzsírsav.   

margarin kep

A margarin alapélelmiszernek számít; sütéshez, főzéshez, de szendvicsekhez is széles körben használt alapanyag. Sokan vaj helyett is használják, egyrészt mert annál olcsóbb, másrészt nem tartalmaz tejet - megkímélve így a tejérzékenyeket a kellemetlenségektől.

Az áruházi ajánlatok rendszeres szereplője a margarin. A főleg sütéshez használt margarin kockák mellett megtalálhatóak magasabb minőségi kategóriájú termékek is, illetve csökkentett zsírtartalmú margarinok is.

 

Főoldal
Heti elemzés
Együttműködő partnereink: cafeblog eletforma.hu wessling
Hogyan működik az oldal? Heti elemzés Kapcsolat Mindenár blog Hírlevél-feliratkozás