HÍRLEVÉL FELÍRATKOZÁS:

Bevásárlójáratot kapott egy magyar település a román Auchantól Dátum: 2015.09.01.

A biharkeresztesiek Auchan-busszal mehetnek a nagyváradi hipermarketbe.

Napokon belül buszjárat köti majd össze a magyar határtelepülést, Biharkeresztest Nagyváraddal - jelentették be hétfőn az Erdély Online tudósítása szerint. A buszjáratot a nagyváradi közlekedési vállalat működteti, az romániai Auchan pedig állja a veszteségeket, ha esetleg a járat veszteséges lenne. Egy jegy ára 500 forint vagy 7 lej lesz.

auchan

Hétköznap három, hétvégén pedig hat járat közlekedik majd, ez pedig arra utal, hogy elsősorban a vásárlókat célozza a járat: Romániában júliusban 9 százalékra mérsékelték az élelmiszerek árait, ennek eredményeként egy rakás élelmiszer kapásból jóval olcsóbb lett, ezért lát fantáziát az Auchan a buszjárat elindításában.

Huszár István nagyváradi polgármester szerint az utóbbi két évtizedben egyre nőtt a Nagyváradon dolgozó biharkesztesiek száma, így nekik is kézenfekvő utazási megoldás az új járat  - derül ki az Erdély Online cikkéből. Léonárd Attila, a nagyváradi Auchan igazgatója pedig azt mondta: a két település közötti buszjáratoknak köszönhetően napi 150-250 vásárlóval több látogatja majd az Auchant. Az Auchan-vezető azt is elmondta, a buszjárat elindításákor figyelembe vették, hogy Magyarországon a bevásárlóközpontok vasárnap zárva vannak. 

A Vs.hu augusztus közepén mérte fel a magyar és román határ mentén az árakat: Ártánd, Biharkeresztes vagy Told például annyira közel van Nagyváradhoz, hogy a benzinköltség nem oszt, nem szoroz, de onnan is legfeljebb néhány ezer forintot lehet fogni a romániai nagy bevásárláson. Az összeállítás is utal arra, hogy a romániai üzletek mellett szól az is, hogy vasárnap is nyitva tartanak.

Ha a boltláncok legfontosabb heti akciós termékeinek árára kíváncsi, nézze meg a Mindenár.hu főoldalát. A felső sorban az áruházak logójára kattintva jönnek elő az adott áruház akciós termékei, amelyek között - a bal oszlopban található felsorolás alapján - kategóriánként is lehet keresgélni.

Ha tetszett a cikk, akkor kövessen minket a Facebookon is!

Főoldal
Heti elemzés
Együttműködő partnereink: cafeblog eletforma.hu wessling
Hogyan működik az oldal? Heti elemzés Kapcsolat Mindenár blog Hírlevél-feliratkozás