HÍRLEVÉL FELÍRATKOZÁS:

8473 000 000 000 forint jutott az Auchannak Dátum: 2015.09.02.

3,4 százalékkal 26,9 milliárd euróra, azaz - mostani árfolyamon - 8473 milliárd forintra nőtt az Auchan összforgalma az első félévben.

Bár a hazai pályán, Franciaországban csökkent az Auchan globális bevétele, összességében jól szerepelt a magyar piacon is jelen lévő boltlánc. A társaság árbevétele 26,9 milliárd euróra rúgott az első félévben, ez pedig 8473 milliárd forintnak felel meg mostani árfolyamon. Az Auchan üzemi eredménye jelentősen, 17 százalékkal nőtt részben a költségek lefaragása miatt: 376 millió eurót tett ki, ez pedig 118 milliárd forintnak felel meg - derül ki a francia társaság héten közzétett számaiból.

 auchan

Az Auchan eredménybeszámolója szerint a közép-kelet-európai régióban felemásan alakultak a bevételek. Változatlan árfolyamon számolva 10,6 százalékos volt a növekedés, aktuális árfolyamon számolva azonban 6,4 százalékos volt a csökkenés, ami elsősorban a rubel leértékelődésével magyarázható.

Az Auchan Ázsiában szakította a legnagyobbat: az aktuális árfolyamon számolt ottani bevétel 28 százalékkal nőtt, változatlan árfolyamon pedig 7 százalékos volt a plusz.

Ha a boltláncok legfontosabb heti akciós termékeinek árára kíváncsi, nézze meg a Mindenár.hu főoldalát. A felső sorban az áruházak logójára kattintva jönnek elő az adott áruház akciós termékei, amelyek között - a bal oszlopban található felsorolás alapján - kategóriánként is lehet keresgélni.

Ha tetszett a cikk, akkor kövessen minket a Facebookon is!

Főoldal
Heti elemzés
Együttműködő partnereink: cafeblog eletforma.hu wessling
Hogyan működik az oldal? Heti elemzés Kapcsolat Mindenár blog Hírlevél-feliratkozás