HÍRLEVÉL FELÍRATKOZÁS:

Az Aldi mosószere elverte a többieket Dátum: 2015.09.22.

A fogyasztóvédelmi hatóság mosószereket tesztelt. A többség jó vagy közepes minősítést kapott, de volt kiváló és gyenge eredmény is. Az árakban pedig brutális eltérések vannak.

Mindenár screenshotMindenár.hu: áruházláncok akciói egy helyen (kattintson a képre)

A hagyományos mosószerek közül az Aldi saját márkás terméke, a Tandil 37 pontot, ezzel pedig kiváló minősítést szerzett, és az első helyen zárta a tesztet. A Persil, a Biopon, a Domol (Rossmann saját márka), Ariel, Splendid (Spar saját márka) mosószer 30-32 pontot gyűjtött, így ezek jó minősítést  kaptak. A Bonux és a Dreft 27, illetve 26 ponttal zárt, ez közepes eredményre volt elég. A Spar másik saját márkás mosószere (S Budget) 21 pontot kapott, ami a hatósági teszt szerint gyenge eredmény. A Mindenár.hu szerint fontos hozzátenni a teszthez, hogy a versenyzők között nem szerepelt többek között a Lidl saját márkás mosószere (Formil), ahogy a Tescóé és az Auchané sem.

Forrás: Pixabay

 A teszt során egyébként Nemzeti Fogyasztóvédelmi  Hatóság szakemberei teljesen azonos, fehér színű  textildarabokat koszoltak össze kávéval,  fűszerpaprikás olajjal, parajjal (alkoholos oldata),  meggylével. Valamennyi mosószerből ugyanannyit  használtak, majd 24 órás száradás után automata  mosógéppel, azonos körülmények között 40 Celsius-  fokon mosták ki a textildarabokat. A mosáshoz a  mosószereken feltüntetett, közepesen kemény  vízhez és közepesen szennyezett ruhához ajánlott  adagolásokat alkalmazták.

A mosószerek  hatékonyságát pedig folttípusonként hasonlították  össze. A vizsgált termékek a meggylé foltok  eltávolításában jól szerepeltek, ugyanakkor a kávé és  a paprikás olaj foltjait egyik mosószer sem távolította  el.

 A tesztelők az termékek árát is megvizsgálták: a  beszerzési ár és a csomagoláson feltüntetett  adagolási ajánlás alapján kiszámítottuk az egy  mosásra eső költséget: egy adag ruha mosási  költsége a hagyományos mosószereknél 35 és 180  forint között szóródott.

A hatóság szerint a termékek  többsége közepes vagy jó színvonalú. Elmondható az  is, hogy környezetbarát termékek között is  választható jó minőségű, megfizethető termék, amellyel védhetjük környezetünket. A hagyományos és környezetbarát mosószerek tesztjéről szóló részleteket itt olvashatja el.

Ha a boltláncok legfontosabb heti akciós termékeinek árára kíváncsi, nézze meg a Mindenár.hu főoldalát. A felső sorban az áruházak logójára kattintva jönnek elő az adott áruház akciós termékei, amelyek között - a bal oszlopban található felsorolás alapján - kategóriánként is lehet keresgélni.

Ha tetszett a cikk, akkor kövessen minket a Facebookon is!

Főoldal
Heti elemzés
Együttműködő partnereink: cafeblog eletforma.hu wessling
Hogyan működik az oldal? Heti elemzés Kapcsolat Mindenár blog Hírlevél-feliratkozás