HÍRLEVÉL FELÍRATKOZÁS:

A Tesco marad Magyarországon (is) Dátum: 2015.10.03.

A Tesco részvényesei úgy döntöttek, hogy nem adják el a közép-európai érdekeltségeket - írja a Bumm.sk.

A Tesco részvényesei a dél-koreai leánycég eladása miatt jöttek össze. John Allant a Tesco vezetőjét az ülés után arról kérdezték, napirenden van-e a közép-európai érdekeltségek (így például a szlovák vagy a magyar) eladása. Allan erre reagálva azt mondta, hogy a thaiföldi, a malajziai, az ír és a közép-európai üzlethálózatot nem tervezik eladni.

tesco

A kérdés azért merült fel, mert szeptember elején a Hospodárské Noviny szlovák lap meg nem erősített értesülésre hivatkozva azt írta, hogy a Tesco fontolgatja a közép-európai leányvállalatok eladását, és a vevőjelöltek között lehet az amerikai Walmart, a francia Casino és a japán Aeon.

A Mindenár.hu a héten egyébként megkérdezte a magyar Tescót is arról, hogy valóban napirenden van-e az eladás. A Tesco kommunikációs osztály azt közölte: a vállalat nem kommentál médiaértesüléseket. Egyúttal jelezték, mind dél-kelet ázsiai, illetve Egyesült Királyság- és Írországbeli és európai üzleteink erősek. "Az európai átszervezés, a Tesco Európa létrehozásának fő célja a hatékonyság növelése, a tapasztalat és know-how csere, az egyszerűbb döntéshozatal, a duplikációk kiküszöbölése" - állt a magyar Tesco válaszában. A Tesco mellett megkérdeztük az amerikai Walmartot is az esetleges közép-európai vagy magyarországi piacra lépésről, de a cég egyelőre nem válaszolt a kérdéseinkre.

 

Ha a boltláncok legfontosabb heti akciós termékeinek árára kíváncsi, nézze meg a Mindenár.hu főoldalát. A felső sorban az áruházak logójára kattintva jönnek elő az adott áruház akciós termékei, amelyek között - a bal oszlopban található felsorolás alapján - kategóriánként is lehet keresgélni.

Ha tetszett a cikk, akkor kövessen minket a Facebookon is!

Főoldal
Heti elemzés
Együttműködő partnereink: cafeblog eletforma.hu wessling
Hogyan működik az oldal? Heti elemzés Kapcsolat Mindenár blog Hírlevél-feliratkozás