HÍRLEVÉL FELÍRATKOZÁS:

Rákkeltő lehet a virsli, a kolbász és a sonka? Dátum: 2015.10.25.

 

Hirdetés

Az azbeszthez, cigarettához és az alkolholhoz hasonlóan a virsli, a kolbász, a baconszalonna is rákkeltő lehet - a nemzetközi sajtó szerint erről tesz hétfőn bejelentést az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

Fontos bejelentésre készült hétfőn az Egészségügyi Világszervezet. Nemzetközi médiumok (BBC, Independent, Daily Mail) szerint a szervezet szerint kutatások bizonyítják, hogy a vörös húsok, a virsli, a kolbász, a baconszalonna fogyasztása olyan kockázatos, mint az alkohol, a dohányzás vagy éppen az azbeszt.

A 24.hu a várható bejelentésről szóló cikkében arról ír, hogy az említett húsok és húsféleségek a brit egészségügyi szolgálat (NHS) szerint végbélrák kialakulásában játszhatnak szerepet. Ugyanakkor az NHS honlapján szerepel az is, hogy a bárány, a marha és a sertéshús egy egészséges étrend összetevői is lehetnek, a vörös hús pedig kiváló fehérjeforrás, és olyan fontos ásványi anyagok találhatóak benne, mint a cink és a vas.

food-629959 1280

"Azok, akik gyakrabban, nagyobb mennyiséget fogyasztanak ezekből az ételekből, nagyobb veszélynek teszik ki magukat a rákos megbetegedéseket, főleg a bélrákot illetően” - ezt pedig a Vs.hu írta a BBC-re hivatkozva, a cikkből kiderül továbbá, hogy abban azért bízhatunk, hogy még a WHO szerint is a marha-, a sertés- vagy a bárányhús kis mennyiségben fogyasztva, megfelelően elkészítve, egészséges fehérjeforrásként is szolgálhat.

​​Kicsit tehát felemás a kép az ominózus húsok fogyasztását illetően, ezért pontosabbat csak akkor lehet majd mondani, ha az Egészségügyi Világszervezet bejelentését megismerjük, és ehhez a szervezet nyilván mellékelni fog egy ajánlát is az érintett húsféleségek fogyasztására vonatkozóan.

Ha kíváncsi az október 25-én nyitva lévő üzletek listájára, akkor kattintson az alábbi képre

Ha kíváncsi, mely üzletek vannak nyitva október 25-én vasárnap, akkor kattintson a képre!

Ha a boltláncok legfontosabb heti akciós termékeinek árára kíváncsi, nézze meg a Mindenár.hu főoldalát. A felső sorban az áruházak logójára kattintva jönnek elő az adott áruház akciós termékei, amelyek között - a bal oszlopban található felsorolás alapján - kategóriánként is lehet keresgélni.

Ha tetszett a cikk, akkor kövessen minket a Facebookon is!

Főoldal
Heti elemzés
Együttműködő partnereink: cafeblog eletforma.hu wessling
Hogyan működik az oldal? Heti elemzés Kapcsolat Mindenár blog Hírlevél-feliratkozás