HÍRLEVÉL FELÍRATKOZÁS:

Drágábbak lesznek a magyar borok, cserébe emlékezetesek lesznek Dátum: 2015.10.29.

Az idei évjáratú borok jó eséllyel 10-15 százalékkal drágulnak majd - derül ki a csütörtöki Népszabadságból. 

Hirdetés

Bár több és jobb szőlő termett az idén. A költségek is nőttek, plusz a jobb minőség miatt a felvásárlási ár is emelkedhet. Összességében az idei évjáratú borok jó eséllyel 10-15 százalékkal drágulhatnak. 

corks-640362 1280

Tornai Tamás, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) elnöke azt mondta, hogy az áremelés mértéke borvidékenként, sőt borászatonként is nagyon eltérő lehet. A drágulást kompenzálhatja szeirnte, hogy az évjárat kiemelkedő, s ahogy fogalmazott: bizonyosan emlékezetes borok kerülnek majd a palackokba. Tornai azt is elmondta, hogy a jobb nevű pincészetek alighanem könnyebben tudják majd a fogyasztóikkal elfogadtatni a drágulást, a kevésbé ismerteknek komoly küzdelem lesz az értékesítés. A legészrevétlenebb "áremelkedés" a 800-1200 forint közötti kategóriában lehet majd, hiszen e kategóriában a legnagyobb a kereslet, és épp ezért a forgalomnövekedés is, ami alacsony fajlagos költségeket is jelent. 

Leginkább az olcsóbb, 3-600 forintos bort ivó árérzékeny közönség veszi majd észre az áremelkedést, már csak azért is, mert korábban ebben a szegmensben volt a legjelentősebb az import, és annak árlenyomó hatása. (Népszabadság, MTI)

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kövessen minket a Facebookon is!

 

Főoldal
Heti elemzés
Együttműködő partnereink: cafeblog eletforma.hu wessling
Hogyan működik az oldal? Heti elemzés Kapcsolat Mindenár blog Hírlevél-feliratkozás