HÍRLEVÉL FELÍRATKOZÁS:
Átírnák a párizsiszabályokat | Dátum: 2015.10.30. |
A magyar agrártárca módosítaná húskészítményekre vonatkozó szabályokat, ennek eredményeként egy sor termékbe, például a virslibe az eddiginélé jóval több húst kellene tenni. Hirdetés A kormány honlapján a héten jelent meg a Magyar Élelmiszerkönyv módosításáról szóló rendelettervezet, ami még csak javaslat, tehát nincs elfogadva. A tervezet pontosabb, részeletesebb tájékoztatást írna elő, és egy csomó készítménynél növelné a hústartalmat. Ha elfogadják és életbe lépnek az új szabályok, akkor a virsli és a párizsi hústartalmát az eddigi 40 százalékról 51 százalékra kell növelni, a krinolin és a szafaládé esetében 55 százalék lesz a limit. A virsli és a párizsi az eddigi 10 százalékkal szemben 11 százalékos fehérjetartalommal készülhet, a krinolinnál és a szafaládénál a fehérjatartalomnak meg kell haladnia a 13 százalékot. A pontos értékek az alábbi interaktív adatgrafikán láthatóak.
Az új szabályok előírnák azt is, hogy több terméknél - köztük a virslinél - legfeljebb 10 százalékos lehet az csontokról machanikusan lefejtett hús (MSM) aránya, és ez nem számítható be a hústartalomba. Az indkolás szerint az új szabályokra azért van szükség, hogy a vásárlók pontosabb tájékoztatást kapjanak a termékekről, és jobb minőségű készítményeket vehessenek. Ha tetszett a cikk, akkor kövessen minket a Facebookon is!
Kapcsolódó cikkek:
Új zöldséget csináltak - összeházasodott az uborka és a dinnyeÚjabb Lidl érkezik, a CBA helyére Egészséges, finom és exkluzív - Ráadásul a tavasz hírnöke, külföldön szeretik, mi viszont nem nagyon esszük! Miért? Elég meredek hír az élelmiszerekről Mire figyeljünk, ha fagyizunk? - A tornyos fagylalt problémás lehet |
Együttműködő partnereink: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hogyan működik az oldal? | ![]() |
Heti elemzés | ![]() |
Kapcsolat | ![]() |
Mindenár blog | ![]() |
Hírlevél-feliratkozás |
Minden jog fenntartva. All rights reserved. Copyright©2013. Mindenár.hu |