HÍRLEVÉL FELÍRATKOZÁS:

Kutyák a cukorbetegség ellen Dátum: 2015.10.31.

A cukorbetegség népbetegség, azt pedig eddig is lehetett tudni, hogy a kutyák képesek lehetnek segítségre. Egy friss tanulmány most ezt alátámasztja.

 

Hirdetés

A hipoglikémia az 1-es típusú cukorbetegek kezelésénél a leggyakoribb mellékhatás. A betegek egy idő után kevésbé veszik észre a hipoglikémiát, annak tünteteit, ez pedig akár életveszélyes is lehet. A diabéteszriasztó kutyák azonban jelezhetik hipoglikémiát.

animal-731576 1280

A Diabetes Therapy című tudományos folyóirat friss számában amerikai kutatók ismertették a kutyák kiképzésével kapcsolatos eredményeiket. A kutyákat 6 hónapon keresztül tanították hipoglikémiás, valamint normál vércukorszintű cukorbetegektől származó izzadtságmintákkal. Hét mintát (1 hipo, 2 normál, 4 üres) kis üvegekbe, majd acéldobozokba tették, melyeket véletlenszerűen elhelyeztek. A kutyákat a hipominták helyes jelzése esetén távirányítással falatkákkal jutalmazták. Az eredmények azt mutatták, hogy az idomított kutyák sikeresen felismerik a hipoglikémiát, és figyelmeztetnek a szag alapján.

Ha a boltláncok legfontosabb heti akciós termékeinek árára kíváncsi, nézze meg a Mindenár.hu főoldalát. A felső sorban az áruházak logójára kattintva jönnek elő az adott áruház akciós termékei, amelyek között - a bal oszlopban található felsorolás alapján - kategóriánként is lehet keresgélni.

Ha tetszett a cikk, akkor kövessen minket a Facebookon is!

 

Főoldal
Heti elemzés
Együttműködő partnereink: cafeblog eletforma.hu wessling
Hogyan működik az oldal? Heti elemzés Kapcsolat Mindenár blog Hírlevél-feliratkozás