HÍRLEVÉL FELÍRATKOZÁS:

Az Auchan mellé mehet a harmadik magyar Ikea, és nagyon nagy lehet Dátum: 2015.11.03.

Az eddig sem volt titok, hogy az Ikea létrehozná harmadik magyarországi áruházát, sőt az sem, hogy Soroksárt szemelte ki a bútorlánc. Most megadjuk a pontos címet, valamint kiderül az is, hogy mekkora áruházat tervez az Ikea. Jó nagyot. (Az eredeti cikket, amely csak az áruház helyéről szólt, frissítettük.) 

A harmadik magyar Ikea várhatóan a soroksári Auchan mellett kap helyet - közölte a Mindenár.hu-val a bútorlánc, amely a telek helyrajzi számát (195836/32) is megadta. A kiszemelt területen egyébként már most is nagy a tolongás: az Auchanon kívül egy OBI és egy Decathlon is van a környéken, nem mellesleg a szintén bútorbizniszben érdekelt Jysknek és a Kikának is van ott üzlete.

ajkiiii

Az Ikea már megvette a telket, de a cég lapunkkal közölte: "Az új áruháznyitások feltételeit az Ikea nemzetközi szabályzatban rögzítette. Egy-egy áruház létrejöttét számos hatástanulmány elkészítése előzi meg, s igen összetett szempontrendszer alapján mérlegeljük a nyitás lehetőségeit."

Az áruháznyitás időpontját egyelőre nem árulja el az Ikea. Erről annyit mondtak: "A nyitás időpontjával kapcsolatban nem szeretnénk találgatásokba bocsátkozni, de ahogy a nyitás ütemezése véglegesedik, mindenképpen értesíteni fogjuk róla a közvéleményt, legkésőbb hat hónappal az átadás előtt."

A Vs.hu a pontos helyrajzi szám alapján megtalálta az interneten a korábbi tulajdonos Immochan levelét (pdf), amelyben tájékoztatja az önkormányzatot a telekeladásról. Ebből az derül ki, több mint 37 ezer  négyzetméter nettó alapterületű áruházat kíván építeni az Ikea. A bútorlánc honlapján a két meglévő áruház (a budaörsi és az Örs vezér téri) 20 ezer, illetve 26 ezer négyzetméteres, vagyis - feltéve, hogy összevethetők a közölt négyzetméterek - ez majdnem kétszer akkora lesz, mint a budaörsi - derül ki a Vs.hu cikkéből.

Ha a boltláncok legfontosabb heti akciós termékeinek árára kíváncsi, nézze meg a Mindenár.hu főoldalát. A felső sorban az áruházak logójára kattintva jönnek elő az adott áruház akciós termékei, amelyek között - a bal oszlopban található felsorolás alapján - kategóriánként is lehet keresgélni.

Ha tetszett a cikk, akkor kövessen minket a Facebookon is!

 

Főoldal
Heti elemzés
Együttműködő partnereink: cafeblog eletforma.hu wessling
Hogyan működik az oldal? Heti elemzés Kapcsolat Mindenár blog Hírlevél-feliratkozás