HÍRLEVÉL FELÍRATKOZÁS:

Földbe döngölték a Coca-Cola árát a szomszédban Dátum: 2015.11.04.

cola Az esztergomi és komáromi kólaivóknak érdemes átmenniük a szlovák oldalon lévő  Lidl-egységekbe.  Ott ugyanis 40 százalékkal olcsóbb a Coca-Cola.

Pompás áron kínálja az aktuális akciós héten a Coca-Cola árát a szlovákiai Lidl-hálózat. A kétliteres Coca-Cola mindössze 0,79 euró, ami durván 250 forintos árat jelent. Ez jóval alacsonyabb a magyarországi árnál. A Mindenár.hu statisztikái szerint az elmúlt hónapokban a Coca-Colát akciósan 299 forintért adták a boltláncok, ráadásul a magyar palack csak 1,75 literes. 

Ha a literes árat nézzük, akkor a szlovák Lidlben valamivel több mint 125 forint egy liter Coca-Cola, míg Magyarországon ezen a héten a péédául Spar akciózik az 1,75-ös Coca-Colával a már említett 299 forintos áron, ami literenként 171 forintot tesz ki. Azaz a Coca-Cola literje közel 40 százalékkal drágább Magyarországon, mint a szlovákiai Lidl-üzletekben. (A KSH inflációs kosarában még a 2 literes kiszerelés szerepel 337 forintos áron, ami literenként egyébként közel 170 forintos árnak felel meg.) 

Persze csak a Coca-Coláért nem életszerű Szlovákiába menni, de a komáromi és esztergomi kólaszerető lakosoknak közel van a határon túli Lidl, nekik megfontolandó alternatívát jelent a szlovákiai Lidl akciója.

Ha a boltláncok legfontosabb heti akciós termékeinek árára kíváncsi, nézze meg a Mindenár.hu főoldalát. A felső sorban az áruházak logójára kattintva jönnek elő az adott áruház akciós termékei, amelyek között - a bal oszlopban található felsorolás alapján - kategóriánként is lehet keresgélni.

Ha tetszett a cikk, akkor kövessen minket a Facebookon is!

 

Főoldal
Heti elemzés
Együttműködő partnereink: cafeblog eletforma.hu wessling
Hogyan működik az oldal? Heti elemzés Kapcsolat Mindenár blog Hírlevél-feliratkozás