HÍRLEVÉL FELÍRATKOZÁS:

Ikea-pontok jelenhetnek meg vidéken? Dátum: 2015.11.06.

Bár az Ikea várhatóan nem nyit áruházat vidéken, de átvételi pontok nyílhatnak, ha a nemzetközi teszt alapján beválik egy új megoldás.

 

Hirdetés

Ahogy arról a héten írtunk, a soroksári Auchan mellé települhet a harmadik magyartországi Ikea. Az áruháznyitási tervek miatt az Index pénteki cikkében arra kereste a választ, hogy miért nem valamelyik vidéki nagyvárost szemelte ki a bútorlánc. A válasz az, hogy az IKEA boltok olyan nagyok, hogy olyat csak Budapesten lehet kifizetődően fönntartani.

Ugyanakkor egy nemzetközi teszt sikerétől függően a vidéki magyar városokban is elérhetővé válhatnak az Ikea-bútorok. Az idén nyáron a cég bejelentette, hogy egy új kereskedelmi koncepcióval lép piacra: az úgynevezett „order and collection”, azaz rendelést leadó és rendelést felvevő pontokat tesztel az Egyesült Királyságban. Az első ilyen pont a kelet-angliai Norwichben nyílt meg.

A héten rákérdeztünk a magyar Ikeánál arra, hogy Magyarországon is bevezetik-e ezt az új értékesítési modellt. Az Ikea kérdésünkre közölte: "az order & collect rendszer kipróbálása valóban folyamatban van, a további bevezetések időpontját pedig a jelenleg is futó teszt eredményeitől függően fogjuk megállapítani". A rendszer elindításáról értesíteni fogják a magyar vásárlókat.

Ha a boltláncok legfontosabb heti akciós termékeinek árára kíváncsi, nézze meg a Mindenár.hu főoldalát. A felső sorban az áruházak logójára kattintva jönnek elő az adott áruház akciós termékei, amelyek között - a bal oszlopban található felsorolás alapján - kategóriánként is lehet keresgélni.

Ha tetszett a cikk, akkor kövessen minket a Facebookon is!

 

Főoldal
Heti elemzés
Együttműködő partnereink: cafeblog eletforma.hu wessling
Hogyan működik az oldal? Heti elemzés Kapcsolat Mindenár blog Hírlevél-feliratkozás