HÍRLEVÉL FELÍRATKOZÁS:
Rákkeltő lehet az étolaj? | Dátum: 2015.11.09. |
A növényi olajak például a kukoricaolaj és a naprarogóolaj hevítésénél olyan aldehidek szabadulnak fel, amelyek akár rákot, szív- és érrendszeri problémákat, Alzheimer-kórt és demenciát okozhatnak - írja a Hvg.hu egy friss kutatásra hivatkozva. Hirdetés Az elmúlt napokban nagy vihart kavart az Egészségügyi Világszervezet bejelentése, amely szerint többek között a vörös hús, a virsli, a kolbász és a szalonna fogyasztása rákkeltő lehet. Most egy újabb mindennapos konyhai alapanyagról, a növényi olajokról, köztük a napraforgóolajról és a kukoricaolajról állítják azt a leicesteri De Montfort Egyetem kutatói, hogy az szóban forgó olajak hevítésénél olyan aldehidek szabadulnak fel, amelyek komoly betegségeket okozhatnak, például rákot, szív- és érrendszeri problémákat, Alzheimer-kórt és demenciát.A kutatók szerint ezért inkább olivaolajat és kókuszolajat érdemes használni, vagy zsírt. Ha tetszett a cikk, akkor kövessen minket a Facebookon is! Kapcsolódó cikkek:
Új zöldséget csináltak - összeházasodott az uborka és a dinnyeÚjabb Lidl érkezik, a CBA helyére Egészséges, finom és exkluzív - Ráadásul a tavasz hírnöke, külföldön szeretik, mi viszont nem nagyon esszük! Miért? Elég meredek hír az élelmiszerekről Mire figyeljünk, ha fagyizunk? - A tornyos fagylalt problémás lehet |
Együttműködő partnereink: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hogyan működik az oldal? | ![]() |
Heti elemzés | ![]() |
Kapcsolat | ![]() |
Mindenár blog | ![]() |
Hírlevél-feliratkozás |
Minden jog fenntartva. All rights reserved. Copyright©2013. Mindenár.hu |