HÍRLEVÉL FELÍRATKOZÁS:

Rákkeltő lehet az étolaj? Dátum: 2015.11.09.

A növényi olajak például a kukoricaolaj és a naprarogóolaj hevítésénél olyan aldehidek szabadulnak fel, amelyek akár rákot, szív- és érrendszeri problémákat, Alzheimer-kórt és demenciát okozhatnak - írja a Hvg.hu egy friss kutatásra hivatkozva.

Hirdetés


Az elmúlt napokban nagy vihart kavart az Egészségügyi Világszervezet bejelentése, amely szerint többek között a vörös hús, a virsli, a kolbász és a szalonna fogyasztása rákkeltő lehet.

olive-oil-968657 1280

Most egy újabb mindennapos konyhai alapanyagról, a növényi olajokról, köztük a napraforgóolajról és a kukoricaolajról állítják azt a leicesteri De Montfort Egyetem kutatói, hogy az szóban forgó olajak hevítésénél olyan aldehidek szabadulnak fel, amelyek komoly betegségeket okozhatnak, például rákot, szív- és érrendszeri problémákat, Alzheimer-kórt és demenciát.A kutatók szerint ezért inkább olivaolajat és kókuszolajat érdemes használni, vagy zsírt.

Ha a boltláncok legfontosabb heti akciós termékeinek árára kíváncsi, nézze meg a Mindenár.hu főoldalát. A felső sorban az áruházak logójára kattintva jönnek elő az adott áruház akciós termékei, amelyek között - a bal oszlopban található felsorolás alapján - kategóriánként is lehet keresgélni.

Ha tetszett a cikk, akkor kövessen minket a Facebookon is!

Főoldal
Heti elemzés
Együttműködő partnereink: cafeblog eletforma.hu wessling
Hogyan működik az oldal? Heti elemzés Kapcsolat Mindenár blog Hírlevél-feliratkozás