HÍRLEVÉL FELÍRATKOZÁS:

Mi történik a dinnyével, ha tengervízben hűtjük? - erre is választ ad, egy most indult netes játék Dátum: 2015.11.09.

A diákoknak szánt játék arra is választ ad, hogy miért nem fő meg a bableves a Himaláján? Hogyan lesz szappan a panírból? Miért vesztett Napóleon Oroszországban? 

Hirdetés

A mindennapi életből vett feladatokkal elindult a Laborkaland Online. Az új megközelítésű verseny célja a kémia népszerűsítése, a www.laborkaland.hu weboldalra kattintva a középiskolás diákok november 9-től érhetik el a feladatokat, amelyek gyakorlati szempontból dolgozzák fel az eseteket, és világítanak rá a kémia fontosságára. A verseny szervezői nem kémiazseniket keresnek, hanem  azt szeretnék, ha a diákok rácsodálkoznának az egyszerű hétköznapi történetekre, és rádöbbennének,  mennyi bajt, problémát lehet elkerülni vagy megoldani, ha ismerik a kémia, fizika, biológia törvényeit.

watermelon-815072 1280

A versenyre bárki jelentkezhet, a szervezők hetente új feladatokkal várják a diákokat. Összesen három nagy fordulót szerveznek jövő áprilisig, és a Laborkaland Online vetélkedőn legjobban teljesítő diákok jutalma a Laborkaland – A csoda odabent van elnevezésű interaktív oktatónapon való részvétel májusban. Ennek során bejuthatnak egy igazi vizsgálólaboratóriumba, ahol dolgozhatnak a legmodernebb berendezésekkel, érdekes előadásokat hallgathatnak meg arról, hogyan elemzik az élelmiszereket, gyógyszereket és a környezeti mintákat, valamint ellátogatnak a Csodák Palotájába, ahol az Öveges professzor szellemiségét megidéző, egyedi kísérletek várják őket.

Ha a boltláncok legfontosabb heti akciós termékeinek árára kíváncsi, nézze meg a Mindenár.hu főoldalát. A felső sorban az áruházak logójára kattintva jönnek elő az adott áruház akciós termékei, amelyek között - a bal oszlopban található felsorolás alapján - kategóriánként is lehet keresgélni.

Ha tetszett a cikk, akkor kövessen minket a Facebookon is!

 

Főoldal
Heti elemzés
Együttműködő partnereink: cafeblog eletforma.hu wessling
Hogyan működik az oldal? Heti elemzés Kapcsolat Mindenár blog Hírlevél-feliratkozás