HÍRLEVÉL FELÍRATKOZÁS:

Csaltak a libamájjal Dátum: 2015.11.10.

A Kurunczi Hús Bt. libamáj csomagolt kacsamájat - derítette ki a Nemzeti Élelmiszer-biztonsági Hivatal (Nébih).

Hirdetés

A Márton nap alapétele a libahús és a libamáj. Mivel a libamáj könnyen összekeverhető a kacsamájjal az élelmiszer-hamisítók gyakran megpróbálják kacsamájjal helyettesíteni. Éppen ezért a Nébih ellenőrei országszerte több hónapig vettek mintákat fagyasztott libamáj termékekből. Az esetek többségében a fajazonossági DNS-vizsgálatok kimutatták, hogy liba helyett kacsából származott az adott termék. Az ellenőrzés során a Kurunczi Bt. termékeiről derült ki, hogy libamáj helyett kacsamájból készültek.

Foie gras en cocotte

Az ellenőrzéssorozat jelenlegi szakaszában több mint 2 tonna termék került forgalmi korlátozás alá, mintegy 10 millió forint értékben - közölte a Nébih, amely kötelezte az érintett céget az általa gyártott valamennyi „fagyasztott libamáj” jelölésű termék forgalomból történő visszahívására és hiánytalan megőrzésére a vizsgálat lefolytatásáig. Az eljárás folyamatban van, a felelős megállapítását követően az élelmiszerhamisítás elkövetője milliós nagyságrendű bírságra számíthat.

Ha a boltláncok legfontosabb heti akciós termékeinek árára kíváncsi, nézze meg a Mindenár.hu főoldalát. A felső sorban az áruházak logójára kattintva jönnek elő az adott áruház akciós termékei, amelyek között - a bal oszlopban található felsorolás alapján - kategóriánként is lehet keresgélni.

Ha tetszett a cikk, akkor kövessen minket a Facebookon is!

Főoldal
Heti elemzés
Együttműködő partnereink: cafeblog eletforma.hu wessling
Hogyan működik az oldal? Heti elemzés Kapcsolat Mindenár blog Hírlevél-feliratkozás