HÍRLEVÉL FELÍRATKOZÁS:

Boltadó: a kicsik is fizethetik Dátum: 2015.11.17.

Megszűnik az élelmiszer-biztonsági felügyeleti díj 0 százalékos sávja, azaz valamennyi kereskedelmi egységnek, így a kisebb boltoknak is fizetnie kell.

Hirdetés

A parlament hétfőn fogadta el azt a jogszabályt, amely kiterjeszti az élelmiszerlánc-felügyeleti díjat a kisebb üzletekre is. A jövőben az árbevétel 0,1 százalékának megfelelő összeget kell fizetni a nettó 500 millió forintos árbevételt el nem érő, a törvény hatálya alá tartozó üzleteknek is - számol be a módosításról az MTI. A díjat az előző évi árbevétel alapján kell fizetni. Ugyanakkor a kiskereskedelmi mikro- és kisvállalkozásokra is vonatkozik a húszezer, illetve hétszázezer forint átalányválasztás lehetősége.

A változtatásra azért van szükség, mert az Európai Bizottság Versenypolitikai, valamint az Egészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Főigazgatósága egyaránt vizsgálni kezdte a törvény idén január 1-jén életbe lépett változtatását, amely a kereskedelmi szektorban a napi fogyasztási cikkek értékesítése érdekében sávos felügyeleti díjat vezetett be.

Főoldal
Heti elemzés
Együttműködő partnereink: cafeblog eletforma.hu wessling
Hogyan működik az oldal? Heti elemzés Kapcsolat Mindenár blog Hírlevél-feliratkozás