HÍRLEVÉL FELÍRATKOZÁS:

Miből, mennyit ihatnak a cukorbeteg gyerekek? Dátum: 2015.12.01.

Életkortól függően 1-3 pohár édesítőszeres üdítőt fogyaszthatnak.

Hirdetés

Belga kutatók friss kutatásukban azt vizsgálták, hogy a cukorbeteg gyerekek milyen mennyiségben fogyaszthatnak édesítőszeres termékeket. A különböző édesítőszereket (aceszulfám K, ciklamát és szteviol glikozid) a 4-6 éves gyerekek leginkább tejes italokkal, üdítőitalokkal és kenhető kenyérrevalókkal (például dzsemekkel, csokoládékrémekkel) fogyasztották el - idézi az Élelmiszerbiztonsági Szemelvények a Food Additives & Contaminants című tudományos folyóirat megjelenés alatt álló számában megjelenő cikket. A 7-12 éves gyermekek esetén a legnagyobb bevitel a tejes italokból és üdítőitalokból, míg a legidősebb - 13-18 éves - korosztályban az üdítőitalokból származott.

cocoa-504269 1280

A belga kutatók azt ajánlják, hogy a 4-6 éves cukorbeteg gyerekek naponta maximum 1 pohár (1,5 deci) üdítőitalt, 1 pohár tejes italt és 3 szelet édesített krémmel/dzsemmel megkent kenyeret fogyaszthatnak, ugyanis ebben az esetben nem lépik át az édesítőszerre vonatkozó megengedhető napi beviteli értéket (ADI). A 7-12 éves gyermekek 2 pohár (3 deci) tejes ital és két pohár üdítőital a limit, míg a 13-18 évesek maximum 3 pohár (4,5 deci) üdítőt fogyaszthatnak.

Ha a boltláncok legfontosabb heti akciós termékeinek árára kíváncsi, nézze meg a Mindenár.hu főoldalát. A felső sorban az áruházak logójára kattintva jönnek elő az adott áruház akciós termékei, amelyek között - a bal oszlopban található felsorolás alapján - kategóriánként is lehet keresgélni.

Ha tetszett a cikk, akkor kövessen minket a Facebookon is!

Főoldal
Heti elemzés
Együttműködő partnereink: cafeblog eletforma.hu wessling
Hogyan működik az oldal? Heti elemzés Kapcsolat Mindenár blog Hírlevél-feliratkozás