HÍRLEVÉL FELÍRATKOZÁS:

Lámpát és babapiskótát hívott vissza a magyar Lidl Dátum: 2015.12.27.

A visszarendelt lámpánál fennáll az áramütés veszélye, az érintett babapiskóta pedig a tejallergiásoknál okozhat problémát.

A Lidl-üzletekben kapható Livarno Lux mozgásérzékelővel ellátott ledes spotlámpa krómszínű változatából a 94507-es vagy a 107133-as cikkszámú terméket visszahívta a termék gyártója, a Briloner Leuchten GmbH. A lépésre azért volt szükség, mert a lámpa használatánál nem zárható ki egy esetleges áramütés veszélye. Az érintett termékek 2014. június óta (cikkszám: 94507), illetve 2015. június óta (cikkszám: 107133) volt kapható a magyar Lidl-üzletekben - derül ki a boltlánc tájékoztatásából. A Briloner Leuchten GmbH és a Lidl az áramütés-veszély miatt arra kéri a vásárlókat, hogy ne használják tovább a termékeket.

liv

 A boltlánc egyúttal arra kéri a vásárlókat, hogy vigyék vissza az érintett termékeket bármelyik Lid-üzletbenó, és ott - nyugta nélkül is - visszafizetik a termék árát. A Lidl közölte azt is, hogy a termékvisszahívás kizárólag a 94507-es és a 107133-as cikkszámú, Livarno Lux LED-spotlámpa krómszínű változatát érinti. Más cikkszámú és más színű, a Lidl-üzletekben forgalmazott lámpára a visszahívás nem vonatkozik.

Egy babapiskótát is visszahívtak

A Lidl a lámpavisszahívás mellett egy babapiskóta-sorozatot is visszarendelt a polcokról, mivel az a tejallergiások számára problémát jelenthet. A lépés a 400 grammos, "10.2016" minőségmergőrzési idejű, és L2515N tételszámú Sondey Babapiskóta 400g terméket érinti.

Produktbild kis

A visszahívásra azért volt szükség, mivel az említett babapiskóta-sorozatban kis mennyiségben tejfehérjét mutattak ki, amelyet a termék gyártója nem tüntetett fel a termék csomagolásán. A termék túlzott mértékben fogyasztva a tejfehérjére érzékeny fogyasztóknál allergiás reakciót válthat ki. A Lidl jelezte, hogy a termék tejfehérje allergiákban nem szenvedő fogyasztók számára korlátlanul fogyasztható. A Lidl a szóban forgó termékek árát visszafizeti a vásárlóknak. A boltlánc azt is közölte a termék más tételeit nem hívta vissza.

Főoldal
Heti elemzés
Együttműködő partnereink: cafeblog eletforma.hu wessling
Hogyan működik az oldal? Heti elemzés Kapcsolat Mindenár blog Hírlevél-feliratkozás