HÍRLEVÉL FELÍRATKOZÁS:

Tartalmasabbak lehetnek a magyar kenyerek Dátum: 2016.01.03.

Új szabályokat írnak elő a kenyerekre a földművelésügyi miniszter új rendelettervezete - írja a Vs.hu

A rozskenyérnél például minimum 60 százalék lenne a rozsliszt aránya, szemben az eddigi 40 százalékkal. Emellett új kenyerek elkészítési módját és beltartalmát is előírja, így például megjelenik a szabályozásban (pontosabban a Magyar Élelmiszerkönyvben) a Graham-kenyér, a tönkölykenyér is

bread-399286 1280

Egyelőre rendelettervezetről van szó, azaz még nincs elfogadva. Ha életbe lépnek a szabályok, akkor a kenyerek sótartalma is csökkenni fog. További részleteket a Vs.hu cikkében olvashat.

Főoldal
Heti elemzés
Együttműködő partnereink: cafeblog eletforma.hu wessling
Hogyan működik az oldal? Heti elemzés Kapcsolat Mindenár blog Hírlevél-feliratkozás