HÍRLEVÉL FELÍRATKOZÁS:

Mit kell tudni a brokkoliról? És az áráról? Dátum: 2016.02.26.

Például azt, hogy 10 deka brokkolival letudjuk a napi C-vitamin-adagot, de sok más dologra is képest. Eláruljuk azt is, hogy most hol a legolcsóbb. 

A brokkoli megítélése felemás, ha az alakjt nézzük. Van, aki szerint csúnyácska, vannak, akik érdekesnek találják az alakját, megint mások meg egyenesen szépnek találják. Abban viszont nincs vita, hogy egy egészséges élelmiszerről van szó.

broko

  • 10 deka brokkoliban annyi C-vitamin van, ami a napi ajánlott bevitel 122 százaléka. Emellett van benne kálium, kálcium és magnézium, valamint amár említett C-vitaminon kívül E-vitamin és B1-vitamin is. 
  • 10 dekában 3,3 gramm fehérje, 0,2 gramm zsír, és 2,1 gramm szénhidrát van, és mindössze 24 kilókalóriát tartalmaz, azaz súlycsökkentésben is fontos szerepet kaphat. 

A Mindenár.hu akciós újságja szerint a héten több boltlánc is akciózik a brokkolival, a kilóra vetített árak azonban viszonylag széles skálán mozognak: az Aldiban 338 forintból kijön egy kiló, az Auchanban ugyanezért 458 forintot kérnek. A Tescóban 378, a Pennyben pedig 398 forintra jön ki a kilós ár. 

 

Főoldal
Heti elemzés
Együttműködő partnereink: cafeblog eletforma.hu wessling
Hogyan működik az oldal? Heti elemzés Kapcsolat Mindenár blog Hírlevél-feliratkozás