HÍRLEVÉL FELÍRATKOZÁS:

Mit mondanak a boltok? Dátum: 2016.04.11.

Eltörölné a boltzárat a kormány, erről kedden szavaz a parlament. Kérdés, hogy a láncok milyen gyorsan kapcsolnak?

A vasárnapi boltzár eltörléséről szóló törvényjavaslatot nyújtott be kormány a parlamentnek, amelyről kedden szavaznak a képviselők. Ha a parlament rábólint a javaslatra, akkor újra kinyithatnak a boltok vasárnap, ám ez nem megy egyik pillanatról a másikra. A Mindenár.hu megkérdezte a Spart, a Tescót, az Aldit, a Lidlt és az Auchant, mit szólnak a törvényjavaslathoz.

Tesco: "Célunk, hogy a mindig hatályos jogszabályi kereteken belül a vásárlók számára legjobb lehetőségeket tudjuk kínálni. A törvénymódosítási javaslatot vizsgáljuk."

Spar: „A SPAR Magyarországnál kiemelten fontosnak tartjuk a vásárlói visszajelzéseket. Éppen ezért a vasárnapi zárva tartás eltörlése esetén arra fogunk törekedni, hogy megteremtsük az újranyitás feltételeit. A vasárnapi nyitva tartás természetesen – ahogy a törvény bevezetését megelőzően- csak azon áruházainkat fogja érinteni, ahol a vásárlói visszajelzések ezt indokolják. Ilyen helyszínek lehetnek a belvárosi területek vagy az idegenforgalmilag frekventált helyek. A vevői igényeknek megfelelve továbbra is szeretnénk mindent megtenni azért, hogy vásárlóink a lehető legkényelmesebben intézhessék bevásárlásaikat, akár a vasárnapi napokon is.” 

Aldi: "Az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. a hatályos jogszabályok szerint alakította ki 107 magyarországi üzletének nyitva tartását és a jövőben is jogkövető módon a mindenkori hatályos jogszabályok alapján fog eljárni." 

Lidl: "A Lidl Magyarország tudomásul veszi a törvény módosítását, és annak hatályba lépését követően az abban foglaltaknak megfelelő gyakorlatot fog folytatni."

 

Főoldal
Heti elemzés
Együttműködő partnereink: cafeblog eletforma.hu wessling
Hogyan működik az oldal? Heti elemzés Kapcsolat Mindenár blog Hírlevél-feliratkozás