HÍRLEVÉL FELÍRATKOZÁS:

Egyedülálló lépést tett az Aldi Dátum: 2016.04.27.

Hirdetés

Méhecskeházat épített. Igen, méhecskeházat. 

A méhek védelmében kampányt indított a magyar Aldi. Ennek keretében a biatorbágyi Aldi-bázison egy több kaptárat magában foglaló méhecskeházat létesített, amely öt méhcsaládnak ad otthont. A méheket profi méhész gondozza.

Az Aldi közölte: alma, eper, sárgabarack, szilva, cseresznye, uborka, káposzta, zöldfűszerek, tök, hagyma, spárga és mandula - csak néhány azok közül a nélkülözhetetlen élelmiszerek közül, amelyeket mind a méheknek köszönhetünk. Az élelmiszerek körülbelül egyharmada a méhek nélkül nem létezne, akik a környezetre ártalmas növényvédő szerek, a hiányzó élőhelyek és a nem elegendő táplálék miatt nagy veszélyben vannak.

A boltlánc közleményéből kiderül, a lépés célja nem a méztermelés, hanem a megfelelő környezet biztosítása a házban lakó öt méhcsaládnak és az új nemzedékeknek, valamint a vásárlók és üzleti partnerek figyelmének felhívása a méhek védelmére és a rájuk leselkedő veszélyekre. A kampány során a diszkontlánc méhbarát termékeket kínál áruházaiban, a gyermekek számára rajzpályázatot hirdet és folyamatosan növeli az üzleteiben megvásárolható biotermékek számát.

Főoldal
Heti elemzés
Együttműködő partnereink: cafeblog eletforma.hu wessling
Hogyan működik az oldal? Heti elemzés Kapcsolat Mindenár blog Hírlevél-feliratkozás