HÍRLEVÉL FELÍRATKOZÁS:

Kevés volt a zsír - megbuktak Dátum: 2016.04.28.

Hirdetés

Több szlovák, illetve cseh eredetű 1,5 százalékos tartós (UHT) tejet kell kivonni a forgalomból, mert nem volt elég a zsírtartalmuk. 

A Nemzeti Élemiszerlánc-biztonsági Hivatal tejrazziát tartott április elsőkét hetében, összesen 300 élelmiszerkereskedőnél tartottak ellenőnőrzést a szakemberek.

Az akcióban 311 tartós (UHT) tejet, 522 félkemény sajtot ellenőriztek. A Nébih tájékoztatása szerint még vannak folyamatban lévő vizsgálatok, de a részeredményekből kiderült, hogy több szlovák, illetve cseh eredetű 1,5 százalékos UHT tejet kellett kivonni a forgalomból. 

Az elbukott  termékek zsírtartalma alacsonyabb volt, mint amit a gyártók a dobozon feltűntettek, megtévesztve ezzel a vásárlókat. A tejzsír a tej értékes része, amit fölözés után például tejszín, vaj vagy tejföl készítésére használnak.

Az ellenőrök 9 kereskedőnél és 6 kereskedelmi láncnál vizsgálták a kiugróan alacsony áron kínált akciós UHT tejeket és trappista sajtokat. Az előzetes adatok alapján egy kereskedő és egy üzletlánc számíthat büntetésre tisztességtelen forgalmazói magatartás miatt. 

 

Főoldal
Heti elemzés
Együttműködő partnereink: cafeblog eletforma.hu wessling
Hogyan működik az oldal? Heti elemzés Kapcsolat Mindenár blog Hírlevél-feliratkozás