HÍRLEVÉL FELÍRATKOZÁS:
Örülhetnek a laktózérzékenyek | Dátum: 2016.05.03. |
Laktózmentes mozzarella sajt jött a piacra. A mozzarella sajtairól ismert Szarvasi Mozzarella Kft. májusban új terméket dob piacra. Mégpedig egy laktózmentes mozzarellát. Az idén 25 éves cég tavaly 5 milliárd forintos árbevételt ért el, és arra számít, hogy a laktózmentes mozarellák piacra dobásával növeheti piaci részesedését. A cég a laktózérzékenységről is képet ad az új termékről szóló közleményében: A laktózérzékenység oka a tejcukor (laktóz) lebontásához szükséges laktáz enzim nagyon alacsony szintje vagy teljes hiánya a szervezetben. A Szarvasi Mozzarella olyan mozzarellát fejlesztett, amelyet a hiányzó enzim hozzáadásával laktózmentessé tett, így a termék laktóztartalma az előírásnak megfelelően kevesebb, mint 0,1g/100g. Emiatt a tejcukorérzékenyek is megehetik. A laktózintolerancia három főbb csoportja ismert:
Az érintettek nagy része hazánkban is az utolsó két típusba tartozik. laktózérzékenység lényegében népbetegségnek nevezhető világszerte, bár a földrajzi elhelyezkedéstől függően nagyon eltérőek az arányok. Sokan vannak A hivatalos - 2009-es - uniós adatok szerint Magyarországon a lakosság 40 százaléka lehet érintett, Olaszországban pedig az embrek több mint fele laktózérzékeny.
Kapcsolódó cikkek:
Új zöldséget csináltak - összeházasodott az uborka és a dinnyeÚjabb Lidl érkezik, a CBA helyére Egészséges, finom és exkluzív - Ráadásul a tavasz hírnöke, külföldön szeretik, mi viszont nem nagyon esszük! Miért? Elég meredek hír az élelmiszerekről Mire figyeljünk, ha fagyizunk? - A tornyos fagylalt problémás lehet |
Együttműködő partnereink: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hogyan működik az oldal? | ![]() |
Heti elemzés | ![]() |
Kapcsolat | ![]() |
Mindenár blog | ![]() |
Hírlevél-feliratkozás |
Minden jog fenntartva. All rights reserved. Copyright©2013. Mindenár.hu |