HÍRLEVÉL FELÍRATKOZÁS:

Hogyan vegyél padlizsánt? Dátum: 2016.05.09.

Nem mindegy mekkorát választasz, és az sem, hogy darabra vagy kilóra adják.

eggplant-318196 1280

Elsőre nem egy bonyolult művelet a padlizsánvásárlás, de az árak miatt mégis érdemes koncentrálni és vacakolni velük. A hétvégén három boltlánc, az Aldi, a Lidl és a Spar is akciózott vele a héten. A Lidlben egy darab 89 forint, az Aldiban pedig 99 forint volt, a 10 forintos persze nem veszélyesen nagy különbség. A Spar pedig kilós áron adott, egy kilót 400 forintért (399 forint).

Ne kapkodd el!

  • A darabár jelentős különbségekhez vezethet. Ugyanis a padlizsánok közel sem egyformák. Lemértünk 8 darab padlizsánt, amelyek tömege darabonként 26 és 44 deka között mozgott, többségük (5 darab) tömege 32-35 deka volt.
  • Ha tehát darabra adják, akkor mérd le a zöldségespult melletti mérlegen, és a nagyobbat válaszd. Ha kizárólag a padlizsán ára alapján választasz boltot, akkor a Spar csak akkor lesz olcsóbb, ha mondjuk a Lidlben kizárólag négy darab egész kicsi, 25-26 dekás padlizsánt választanál. (Erre kicsi az esély.)
  • A fenti (elmúlt hétvégén) érvényes árak alapján a Lidlben és az Aldiban kilós ár körülbelül 200-380 forint között mozgott az elmúlt hétvégén, ami elmarad a Spar 400 forintos ajánlatától. 
  • A jövőben vásárolsz padlizsánt vagy más darabáron adott zöldséget, például uborkát, akkor érdemes megmérni, és a nagyobbat a kosárba tenni. 

A padlizsán és egy csomó más élelmiszer árát itt nézheted meg

Főoldal
Heti elemzés
Együttműködő partnereink: cafeblog eletforma.hu wessling
Hogyan működik az oldal? Heti elemzés Kapcsolat Mindenár blog Hírlevél-feliratkozás