HÍRLEVÉL FELÍRATKOZÁS:

Kerülje el a pénzpocsékolást! Dátum: 2016.07.29.

Az egyik kedvenc saját márkás és ismert márkás párosunk, a Lidl és a Mizo kakaós itala megint összecsapott.

A diszkontlánc ezen a héten 109 forintért kínálja a saját márkás, 0,5 literes kakaós italát. A polcon mellette pedig ott van a másik versenyző, a Mizo - 0,45 literes - kakaós itala 239 forintért. A saját és ismert márkás versengésben sok terméknél előfordulhat, hogy az egyik jobb, mint a másik. Az említett kakaósital-versenyben azonban ez nincs így.

A diszkontlánc és a Mizo kakaós itala ugyanis mindenben megegyezik. A két termék hivatalos neve (meghatározása) ugyanaz (szó szerinti idézet a két dobozról): "Nagyon magas hőmérsékleten hőkezelt, homogénezett, zsírszegény kakaós ital". Mindkét ital 1,4 százalékos zsírtartalmú, a tejtartalom is egyezik 51-51 százalék, és mindkettőben van tejpermaátum. A gyártó pedig mindkét esetben a Sole-Mizo Zrt. 

Forrás: Mindenar.hu

Tehát eltérő űrtartalmú dobozban ugyan, de teljesen ugyanaról a termékről van szó. Viszont az árban - különösen százalékos mértékben - durva a különbség. Ha a literenkénti árat nézzük, akkor a Lidl kakakós italából 218 forintra jövünk  ki, a Mizó esetében - 531 forint lesz. A mizós termék tehát több mint a duplája. A Lidl-termék 109 forintos ára egyébként ritkaság, ezt a terméket jellemzően 159 forintért szokták adni.

Főoldal
Heti elemzés
Együttműködő partnereink: cafeblog eletforma.hu wessling
Hogyan működik az oldal? Heti elemzés Kapcsolat Mindenár blog Hírlevél-feliratkozás